Приготуй смачний обід: 4 рецепта супу
Рецепти
Замерзла? Зігрій себе і домашніх густим супом. Коли прийдеш додому, з'їж тарілку борщу - стане набагато тепліше. Дочекатися весни буде простіше!
Гуляш з яловичиною
Солодкого перцю багато не буває. І вибирай стручки побільше!
Складові
- 600 г яловичини
- 2 цибулини
- 4 ст. л. рослинної олії
- 2 стручки солодкого перцю
- 1 стручок перцю чилі
- 4 бульби картоплі
- 2 помідори
- 2 зубчики часнику
- 1 ч. л. меленої паприки
- сіль
Приготування
М'ясо нарізати невеликими кубиками. Цибулю порубати. У каструлі нагріти масло і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати м'ясо і смажити, помішуючи, на середньому вогні 10 хв.
Солодкий перець нарізати скибочками. Перець чилі порубати. Картоплю очистити і нарізати кубиками.
Всі підготовлені овочі покласти в каструлю до цибулі з м'ясом, злегка обсмажити, потім влити воду (так, щоб вона покрила овочі на 3 см) і варити на маленькому вогні 20 хв.
Помідори очистити і скласти в чашу блендера. Додати часник і зробити томатне пюре. Потім додати його в каструлю з овочами і м'ясом. Посолити, посипати меленою паприкою і варити ще 10 хв. На стіл можна подати з сухариками.
Тосканський суп з квасолею
Шавлія - ідеальна приправа для будь-яких страв з томатами. Прекрасним доповненням до супу стане тонкий вірменський лаваш - або традиційна фокаччею.
Складові
- 400 г сушеної квасолі
- 1 червона цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 ст. л. оливкового масла
- 800 г протертих томатів
- 200 мл яловичого бульйону
- 100 г чорних оливок без кісточок
- 1/2 стручка перцю чилі
- 100 г в'ялених томатів
- 1 гілочка шавлії
- 150 г дрібної пасти
- 100 г твердого сиру
- сіль
- мелений чорний перець
Приготування
Квасолю промити, скласти в невелику каструлю, залити теплою водою і швидко довести до кипіння. Варити на маленькому вогні 1 годину, потім відкинути на сито.
Цибулю з часником очистити, дрібно порубати. У каструлі нагріти оливкове масло і злегка підрум'янити цибулю. Додати протерті томати, влити яловичий бульйон і довести до кипіння. Варити 10 хв на маленькому вогні.
Оливки нарізати кільцями, перець чилі, видаливши насіння, дрібно порубати. В'ялені томати і листочки шавлії нарізати смужками.
Підготовлені інгредієнти додати в бульйон з овочами і варити 5 хв. Потім покласти пасту, квасолю і варити 15 хв. Посолити і поперчити. Перед подачею суп посипати наструганним сиром.
Чаудер з рибою і беконом
«Шапочки» з листкового тіста зверху можна змастити злегка збитим жовтком. Рибні супи легкі, але досить ситні, поживні.
Складові
- 300 г замороженого листкового тіста
- 700 г рибного філе
- 150 г очищених дрібних креветок
- 150 г бекону
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 стебла селери
- 3 бульби картоплі
- 1 ч. л. борошна
- 200 мл вершків (20%)
- сіль
- мелений чорний перець
Приготування
Тісто розморозити. Рибу залити 2 л води і варити 40 хв. Додати креветки і варити ще 5 хв. Бульйон процідити, рибне філе і креветки перекласти на тарілку.
Бекон нарізати скибочками. Цибулю порубати. Селера нарізати скибочками, моркву - кружальцями, очищену картоплю - кубиками. У сотейнику обсмажити бекон. Додати підготовлені овочі і смажити 3 хв. Всипати борошно і смажити 2 хв. Влити вершки і варити 5 хв.
Рибу і креветки розкласти по невеликих ємностей для запікання, залити вершковим супом з овочами і беконом. Посолити і поперчити. Накрити кружечками, вирізаними з тіста, і запікати 15 хв при 190° С.
Цибульний суп
Білу цибулю рідко кладуть в супи, а між тим він робить їх смак більш ніжним і м'яким. Бульйон повинен бути щільним і насиченим. Такий вариться не менш шести годин.
Складові
- 70 г вершкового масла
- 4 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 2 лаврові листки
- 180 мл білого сухого вина
- 1 л яловичого бульйону
- сіль
- мелений чорний перець
Приготування
У каструлі розпустити масло, викласти нарізану кільцями цибулю і смажити до коричневого кольору.
Часник порубати і додати до цибулі разом з лавровим листом, сіллю і перцем. Смажити 5 хв. Влити вино і довести до кипіння. Додати бульйон, знову довести до кипіння і варити 10 хв. Подати з сирними грінками.
Думки наших читачок (0)
Не відмовляй собі в солодкому навіть якщо ти на дієті: іноді можна дозволити собі слабкості (особливо якщо вони покращують самопочуття і зміцнюють здоров'я).
Хочеш побалувати себе солодким, але переживаєш за здоров'я і фігуру? Сумісності приємні з корисним - 30 хвилин, і смачний корисний десерт готовий!
Ми знаємо імбир як добавку до роллів і суші - його традиційно подають до сирої риби в стравах азіатської кухні. Чим ще корисна пряність? Розбираємося разом з ViWa.com.ua!
Універсальна страва, яка порадує всіх членів сім'ї. Маленький секрет - зроби їх мініатюрними, «на один укус».