Приготуй смачний обід: 4 рецепта супу

Приготуй смачний обід: 4 рецепта супу

Рецепти
22.02.2019
Замерзла? Зігрій себе і домашніх густим супом. Коли прийдеш додому, з'їж тарілку борщу - стане набагато тепліше. Дочекатися весни буде простіше!

Гуляш з яловичиною


Приготуй смачний обід: 4 рецепта супу

Солодкого перцю багато не буває. І вибирай стручки побільше!

Складові
  • 600 г яловичини
  • 2 цибулини
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • 2 стручки солодкого перцю
  • 1 стручок перцю чилі
  • 4 бульби картоплі
  • 2 помідори
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. л. меленої паприки
  • сіль

Приготування
М'ясо нарізати невеликими кубиками. Цибулю порубати. У каструлі нагріти масло і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати м'ясо і смажити, помішуючи, на середньому вогні 10 хв.

Солодкий перець нарізати скибочками. Перець чилі порубати. Картоплю очистити і нарізати кубиками.

Всі підготовлені овочі покласти в каструлю до цибулі з м'ясом, злегка обсмажити, потім влити воду (так, щоб вона покрила овочі на 3 см) і варити на маленькому вогні 20 хв.

Помідори очистити і скласти в чашу блендера. Додати часник і зробити томатне пюре. Потім додати його в каструлю з овочами і м'ясом. Посолити, посипати меленою паприкою і варити ще 10 хв. На стіл можна подати з сухариками.

Тосканський суп з квасолею


Приготуй смачний обід: 4 рецепта супу

Шавлія - ідеальна приправа для будь-яких страв з томатами. Прекрасним доповненням до супу стане тонкий вірменський лаваш - або традиційна фокаччею.

Складові
  • 400 г сушеної квасолі
  • 1 червона цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. оливкового масла
  • 800 г протертих томатів
  • 200 мл яловичого бульйону
  • 100 г чорних оливок без кісточок
  • 1/2 стручка перцю чилі
  • 100 г в'ялених томатів
  • 1 гілочка шавлії
  • 150 г дрібної пасти
  • 100 г твердого сиру
  • сіль
  • мелений чорний перець

Приготування
Квасолю промити, скласти в невелику каструлю, залити теплою водою і швидко довести до кипіння. Варити на маленькому вогні 1 годину, потім відкинути на сито.

Цибулю з часником очистити, дрібно порубати. У каструлі нагріти оливкове масло і злегка підрум'янити цибулю. Додати протерті томати, влити яловичий бульйон і довести до кипіння. Варити 10 хв на маленькому вогні.

Оливки нарізати кільцями, перець чилі, видаливши насіння, дрібно порубати. В'ялені томати і листочки шавлії нарізати смужками.

Підготовлені інгредієнти додати в бульйон з овочами і варити 5 хв. Потім покласти пасту, квасолю і варити 15 хв. Посолити і поперчити. Перед подачею суп посипати наструганним сиром.

Чаудер з рибою і беконом


Приготуй смачний обід: 4 рецепта супу

«Шапочки» з листкового тіста зверху можна змастити злегка збитим жовтком. Рибні супи легкі, але досить ситні, поживні.

Складові
  • 300 г замороженого листкового тіста
  • 700 г рибного філе
  • 150 г очищених дрібних креветок
  • 150 г бекону
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 стебла селери
  • 3 бульби картоплі
  • 1 ч. л. борошна
  • 200 мл вершків (20%)
  • сіль
  • мелений чорний перець

Приготування
Тісто розморозити. Рибу залити 2 л води і варити 40 хв. Додати креветки і варити ще 5 хв. Бульйон процідити, рибне філе і креветки перекласти на тарілку.

Бекон нарізати скибочками. Цибулю порубати. Селера нарізати скибочками, моркву - кружальцями, очищену картоплю - кубиками. У сотейнику обсмажити бекон. Додати підготовлені овочі і смажити 3 хв. Всипати борошно і смажити 2 хв. Влити вершки і варити 5 хв.

Рибу і креветки розкласти по невеликих ємностей для запікання, залити вершковим супом з овочами і беконом. Посолити і поперчити. Накрити кружечками, вирізаними з тіста, і запікати 15 хв при 190° С.

Цибульний суп


Приготуй смачний обід: 4 рецепта супу

Білу цибулю рідко кладуть в супи, а між тим він робить їх смак більш ніжним і м'яким. Бульйон повинен бути щільним і насиченим. Такий вариться не менш шести годин.

Складові
  • 70 г вершкового масла
  • 4 цибулини
  • 3 зубчики часнику
  • 2 лаврові листки
  • 180 мл білого сухого вина
  • 1 л яловичого бульйону
  • сіль
  • мелений чорний перець

Приготування
У каструлі розпустити масло, викласти нарізану кільцями цибулю і смажити до коричневого кольору.

Часник порубати і додати до цибулі разом з лавровим листом, сіллю і перцем. Смажити 5 хв. Влити вино і довести до кипіння. Додати бульйон, знову довести до кипіння і варити 10 хв. Подати з сирними грінками.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Піднімай собі настрій: 3 незвичайних рецепта з шоколаду
Не відмовляй собі в солодкому навіть якщо ти на дієті: іноді можна дозволити собі слабкості (особливо якщо вони покращують самопочуття і зміцнюють здоров'я).
Корисна випічка: рецепт яблук в тісті
Хочеш побалувати себе солодким, але переживаєш за здоров'я і фігуру? Сумісності приємні з корисним - 30 хвилин, і смачний корисний десерт готовий!
Для домашньої вечірки: рецепт кейк-попса в шоколаді
Збираєшся у вихідні покликати гостей? Приготуй оригінальну солодку закуску!
Як замаринувати імбир? Корисні поради та рецепти
Ми знаємо імбир як добавку до роллів і суші - його традиційно подають до сирої риби в стравах азіатської кухні. Чим ще корисна пряність? Розбираємося разом з ViWa.com.ua!
На сніданок, обід і вечерю: рецепт дерунів
Універсальна страва, яка порадує всіх членів сім'ї. Маленький секрет - зроби їх мініатюрними, «на один укус».
Десерт на побачення: рецепт сендвічів з морозивом
Завтра тебе чекає романтична пригода - приготуй для побачення незвичайну солодкість, яка зробить вечір ще приємніше.