Як приготувати дайкон смачно і просто: 6 кращих рецептів

Як приготувати дайкон смачно і просто: 6 кращих рецептів

Рецепти
02.03.2019
Ділимося самими цікавими та оригінальними рецептами приготування цього овоча, а також фото готових страв.

Дайкон - не самий популярний продукт в пострадянських країнах. І дуже даремно! Адже він дуже корисний, а крім того - з ним можна приготувати багато цікавих страв, починаючи від закусок і маринадів і закінчуючи більш складними першими і другими стравами. Відповідь на питання, являє собою редька дайкон, і рецепти приготування цього продукту ти знайдеш в сьогоднішньому матеріалі.

Корисні властивості дайкона


У складі продукту міститься велика кількість клітковини, корисних ферментів, мікроелементів і вітамінів. Так, редька багата вітамінами групи В, які відповідають за роботу нервової і ендокринної системи, а також вітаміном С, який сприяє підвищенню імунітету.


Крім того, в складі продукту міститься калій, який забезпечує правильну роботу серцево-судинної системи, залізо, яка бере участь в синтезі гемоглобіну, йод, що забезпечує роботу щитовидної залози, фосфор, благотворно впливає на роботу мозку і приносить користь кістковим тканинам, а також фітонциди і пектини.

Вживання продукту в сирому вигляді за рахунок міститься клітковини сприяє виведенню з організму токсинів і шлаків, а також чищення шлунково-кишкового тракту.

Крім усього іншого, дайкон містить всього-на-всього 16 калорій на 100 грамів, а значить, його можна і потрібно вживати при схудненні у вигляді салатів і простих закусок.

Також вченими було з'ясовано, що регулярне вживання редьки через селен що міститься в ній може служити профілактикою утворення ракових пухлин.

Вживання редису в помірній кількості не приносить організму ніякої шкоди. Неприємні симптоми у вигляді здуття живота можливі лише в разі переїдання. Однак в застосуванні цього продукту є також деякі протипоказання .

Не можна їсти редис людям, які мають виразку шлунка і захворювання дванадцятипалої кишки. Це ж застереження стосується всіх хронічних хвороб шлунково-кишкового тракту. Також до протипоказань вживання можуть бути віднесені камені в жовчних протоках і дисфункція щитовидки. Само собою, продукт не можна вживати людям, якщо є його індивідуальна непереносимість.

Дайкон на зиму: рецепт дуже смачної лимонної заготовки


Як приготувати дайкон смачно і просто: 6 кращих рецептів

Тобі знадобиться:

  • 5 середніх плодів редису;
  • 500 мілілітрів яблучного оцту і чистої води;
  • 8-12 столових ложок цукру;
  • 10 стручків гострого перчика чилі;
  • 2 лимона для цедри;
  • Сіль за смаком.
  • Зелень.

Спочатку на три або дрібно подрібни лимонну цедру - її повинно вийти близько 5-6 столових ложок. Потім очисти редьку від шкірки і наріж тонкими кружальцями по ходу волокон. Зелень і перець чилі наріж якомога дрібніше (обов'язково використовуй рукавички, щоб не отримати опік!). Змішай всі нарізані компоненти.

Змішай оцет, воду, цукор і сіль. Виклади овочеву суміш в попередньо простерилізовані банки, залий маринадом і щільно закрий кришкою. Вже через добу маринований продукт можна буде спробувати, а зберігатися він може протягом 3-4 місяців в холодильнику.

Проста варіація маринованого редису з прянощами


Як приготувати дайкон смачно і просто: 6 кращих рецептів

Готувати таку закуску дуже просто за пару днів до прийому гостей. Необхідно взяти:

  • 2 кілограми овоча;
  • 1 літр води;
  • 150 мілілітрів столового оцту;
  • За 7 столових ложок цукру і солі;
  • 10 зубчиків часнику;
  • Спеції (лавровий лист, гвоздика, куркума, перець горошком, суха зелень) за смаком.

Змішай воду, оцет, цукор і всі спеції разом і доведи до кипіння, а потім дай охолонути.

Очисти і поріж редис тонкими скибочками, а після цього перемішати з сіллю. Подрібни часник на тонкі пластини і додай до основного овочу.

Переклади продукти в стерилізовану ємність, залий маринадом і прибери в холодильник. Через пару днів овоч можна буде вживати, злив перед цим маринад.

Як правило, приготування не забирає багато часу, проте помічено: якщо маринувати і їсти редьку щозими, всі домочадці стануть хворіти набагато менше.

Веганські салат для схуднення


Як приготувати дайкон смачно і просто: 6 кращих рецептів

Тобі знадобиться:

  • 600 грамів редиски;
  • 100 грамів стручкового зеленого горошку (або квасолі);
  • Пір'я зеленої цибулі;

Для заправки: по 2 столові ложки кунжутного масла, рисового оцту, кунжуту, соєвого соусу і натурального рідкого меду.

Попередньо поклади стручки гороху або квасолі в киплячу підсолену воду на пару хвилин. Очисти головний інгредієнт від шкірки і натри або наріж дуже тонкою соломкою (зручніше використовувати спеціальну тертку для моркви по-корейськи). Цибулю наріж дрібними кільцями, а горохові стручки - невеликими шматочками. Змішай всі компоненти разом.

Приготуй салатну заправку, змішавши всі інгредієнти для неї за допомогою віночка. Залий овочі і дай їм трохи настоятися. Перед подачею рекомендується посипати страву чорним кунжутним насінням.


М'ясна закуска


Як приготувати дайкон смачно і просто: 6 кращих рецептів

Необхідно взяти:

  • 2 овоча середнього розміру;
  • 400 грамів відвареної або тушкованої курки;
  • 1 середня цибулина;
  • 1 середня морква;
  • 2 яйця;
  • 3 зубчики часнику;
  • Сіль, спеції - за смаком;
  • Майонез або сметана - за смаком.

Редис, морква і варені яйця натри на тертці, курку наріж тонкою соломкою. Цибулю подрібніть півкільцями і постав в сковорідці на вогонь. З'єднай всі інгредієнти разом, в кінці додай смажену цибулю і натертий на дрібній тертці часник.

Присмачити консистенцію невеликою кількістю сметани або майонезу, щоб вона вийшла більш однорідною. Така закуска буде мати гарний вигляд на столі в тарталетках або на хлібці.


Рецепт кімчі від корейців з дайконом в домашніх умовах


Як приготувати дайкон смачно і просто: 6 кращих рецептів

На 10-15 порцій тобі знадобиться:

  • За 500 грамів редьки і білокачанної капусти;
  • 5-6 зубчиків часнику;
  • 1,5-2 столові ложки рисового борошна;
  • 200-250 мілілітрів чистої води;
  • За 2 столові ложки солі і цукру (кількість можна варіювати за смаком);
  • 1 столова ложка тертого або сухого імбиру;
  • 3-4 столові ложки тертого або сухого червоного перцю чилі;
  • 5 столових ложок в'єтнамського рибного соусу (можна замінити соєвим соусом + анчоусною пастою в співвідношенні 2:1);
  • Кілька пір'я зеленої цибулі.

Поріж редьку і капусту невеликими шматочками і загорни половиною всієї наявної солі. Залиш на півгодини або годину, а потім промий під проточною водою.

Нагрій воду, і поклади в неї рисове борошно, ретельно розмішати і нагрій суміш, але не кип'ятити. В отриманий білий розчин додай всі спеції і часник, ще раз гарненько перемішати.

Потім додай до інгредієнтами підготовлену редьку і дрібно нарізану зелену цибулю. Перемішати і залиш при кімнатній температурі на 24 години. Після цього ємність з стравою переставляється в холодильник, де вистоюється ще кілька діб.

Місо-суп з редькою і морепродуктами


Як приготувати дайкон смачно і просто: 6 кращих рецептів

Що приготувати з дайкона? Звичайно ж, традиційний для всієї азіатської кухні суп!

Для приготування 4 порцій тобі необхідно взяти:

  • 200 грамів м'яса краба;
  • 200 грамів білої риби (типу палтуса);
  • 100 грамів неочищених креветок;
  • 80 грамів мідій;
  • 70 грамів кальмарів;
  • За 40 грамів овочів: білої редьки, болгарського перцю, моркви, кабачка, імбиру, ріпчастої і зеленої цибулі;
  • 2 зубчики часнику;
  • 5-10 грамів солоної морської капусти;
  • 50 грамів місо-пасти;
  • За 0,5 чайної ложки солі і перцю чилі;
  • 1 літр води.

Поклади в каструлю з водою морську капусту і доведи рідину до кипіння. Потім додай до неї попередньо очищений часник і провари протягом пари хвилин. Бульйон готовий. Його потрібно процідити через сито, і перелити в чисту ємність для наступного етапу приготування.

Додай в бульйон третю частину креветок і постав закипати. А сама в цьому час наріж всі овочі (крім перцю) невеликими півкружельцями і шматочками.

Коли бульйон знову закипить, додай в нього всі овочі і вари 7-10 хвилин. Далі в каструлю додаються «морські» компоненти в неочищеному вигляді: фаланги крабів, креветки і мідії з панцирами. Слідом же додаються нарізані кільцями кальмари.

Доведи до кипіння бульйон і поклади туди місо-пасту і перець чилі. Ретельно перемішати і додай необхідне тобі кількість солі.

Тепер поклади в бульйон попередньо нарізані болгарський перець і палтус. Риба повинна бути нарізана досить крупно, а в процесі варіння шматки не повинні розвалюватися. Через 4-5 хвилин, як тільки риба звариться, суміш можна вимикати. Гарячий суп по-корейськи готовий!

Як вже можна здогадатися, дайкон і його корисні властивості вже давно відомі по всьому світу. Воно особливо популярно в країнах Південно-Східної Азії. І ми радимо тобі обов'язково придивитися до цього овочу і приготувати хоча б одну страву за нашими рецептами.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Корисний фастфуд: рецепт бургерів з нуту з цибулею
Любиш перекусити бургером? Не відмовляй собі в задоволенні - здорову альтернативу можна приготувати з булгура і буряка.
Рибне молочко: користь, шкода і рецепти
Молочко у риби - своєрідний аналог ікри від самців. Для чого вони потрібні? ViWa.com.ua з'ясувала користь і шкоду молочка лососевих риб.
Філе індички в мультиварці: рецепти простих апетитних страв для твого столу
ViWa.com.ua розповідає, з чим поєднувати і як готувати цей чудовий продукт смачно і з користю для здоров'я (ти точно захочеш поділитися цим з подругами!).
Квасоля в мультиварці: поради, секрети, рецепти
Не знаєш, як готувати цей смачний корисний продукт? ViWa.com.ua навчить! А твоя улюблена мультиварка зробить процес приготування страв простим, швидким і дуже приємним.
Піднімай собі настрій: 3 незвичайних рецепта з шоколаду
Не відмовляй собі в солодкому навіть якщо ти на дієті: іноді можна дозволити собі слабкості (особливо якщо вони покращують самопочуття і зміцнюють здоров'я).
Як замаринувати імбир? Корисні поради та рецепти
Ми знаємо імбир як добавку до роллів і суші - його традиційно подають до сирої риби в стравах азіатської кухні. Чим ще корисна пряність? Розбираємося разом з ViWa.com.ua!