8 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику (а ти це робиш)
Здорове харчування
Ти не любиш холод? Деяка їжа теж!
Чому не можна? При низьких температурах борошняні вироби швидше втрачають свіжість, черствіють і вбирають запахи. Ти ж не хочеш їсти булочку з начинкою з вишні, але запахом м'ясного рагу?
А де можна? Прибери хліб в паперовий пакет або загорни в рушник і бережи на столі при кімнатній температурі (а краще - в хлібниці).
Хліб
Чому не можна? При низьких температурах борошняні вироби швидше втрачають свіжість, черствіють і вбирають запахи. Ти ж не хочеш їсти булочку з начинкою з вишні, але запахом м'ясного рагу?
А де можна? Прибери хліб в паперовий пакет або загорни в рушник і бережи на столі при кімнатній температурі (а краще - в хлібниці).
Яблука та груші
Чому не можна? Холод не подобається ні «нашим», ні імпортним фруктам. Під впливом низьких температур яблука і груші псуються в два рази швидше. Також, за даними досліджень, на полицях для овочів і фруктів знаходиться найбільше мікробів, які викликають хвороби травного тракту.
А де можна? Для зберігання цих фруктів існує два ідеальних місця - засклений балкон і підвіконня, але обов'язково з відкритою кватиркою.
Банани
Чому не можна? Це дуже примхлива ягода (так-так, банани - це ягоди), тому в холодильнику вони починають гнити, покриватися темними плямами, втрачати смакові якості.
А де можна? У сухому прохолодному місці, наприклад, в кухонній шафці. Бажано зберігати банани там, де вони не будуть стикатися з іншими овочами і фруктами.
Яйця
Чому не можна? Спеціальні осередки для яєць, вбудовані в дверці кожного холодильника, - ніби змова творців рефрежераторів! Через те, що ти часто відкриваєш дверцята, яйця піддаються перепадів температур і швидше псуються.
А де можна? Краще рішення - зберігати їх на основних полицях холодильника.
Цибулю і часник
Чому не можна? Зізнайся, у твоєму холодильнику часник сиротливо тулиться на дверцятах між всілякими соусами, а цибуля захований в найдальший ящик для овочів? Це неправильний підхід, тому що в подібних умовах часник швидко висохне через відсутність вологи, а цибуля згниє, наповнивши холодильник характерним запахом.
А де можна? Для цибулі і часнику принципово важлива кімнатна температура, так що бережи їх в темній коморі або в окремому кухонному шафці.
Морква і картопля
Чому не можна? При низьких температурах крохмаль перетворюється на цукор, тому картопля в холодильнику втрачає смакові якості і швидше псується. Моркви теж несолодко: через високу вологість вона може гнити і купувати дивний смак.
А де можна? Картоплю варто зберігати в паперових пакетах в темному місці, моркву - в поліетиленових пакетах при кімнатній температурі.
Шоколад і кава
Чому не можна? У холодильнику ці продукти втрачають одну дуже важливу властивість - аромат! А шоколад до того ж покривається білим нальотом.
А де можна? У темному прохолодному місці, наприклад, в кухонній шафі.
Мариновані овочі
Чому не можна? Не те, щоб зовсім не можна - просто не має сенсу, так як мариновані огірки і помідори вже пройшли етап консервації - в них є сіль, спеції і оцет, які не дадуть продукту зіпсуватися.
А де можна? Відкриті банки допускається залишати на балконі, але обов'язково із закритою кришкою. Ті соління, які ти не встигла спробувати, можна зберігати в темному прохолодному місці.
Думки наших читачок (0)
Ми часто чуємо, що вечеря повинна бути легкою, а то і зовсім «віддана ворогові». Фізіолог-дієтолог, розповіла порталу ViWa.com.ua, до чого може привести переїдання на
Портал ViWa.com.ua дізнався, на що звернути увагу при покупці кавових зерен, а також склав список найпопулярніших товарів цієї категорії.
Цукор міститься в дуже багатьох продуктах - про багатьох ти навіть не підозрюєш. Скільки чайних ложок можна їсти в день і як навчитися правильно читати етикетки -