На солодке: рецепт маффінів з абрикосами
Рецепти
Відмінна альтернатива простому печиву або нудній булочці - з такою начинкою десерт буде солодким, але не нудотним.
Інгредієнти на 4 порції:
Приготування:
Курагу ретельно вимити, помістити в миску і залити теплою кип'яченою водою. Залишити на 20 хв. Потім розкласти на паперовому рушнику і дати обсохнути. Дрібно нарізати. Очищені волоські горіхи підрум'янити на сковороді без масла, дати їм охолонути і подрібнити.
- 100 г кураги
- 70 г очищених волоських горіхів
- 330 г борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 1 яйце
- 80 мл рослинного масла
- 180 г цукру
- 1 пакетик ванільного цукру
- 2 ст. л. кефіру
Приготування:
Курагу ретельно вимити, помістити в миску і залити теплою кип'яченою водою. Залишити на 20 хв. Потім розкласти на паперовому рушнику і дати обсохнути. Дрібно нарізати. Очищені волоські горіхи підрум'янити на сковороді без масла, дати їм охолонути і подрібнити.
Борошно просіяти з розпушувачем через часте сито в миску. Перемішати з курагою і подрібненими горіхами. Яйце збити міксером з рослинним маслом, звичайним і ванільним цукром, кефіром. З'єднати з борошняної сумішшю і швидко вимісити тісто.
Духовку нагріти до 180° С. Тісто розподілити по маленьких формочках, вистелений пергаментом. Випікати 20-25 хв.
Готовим мафінам дати трохи охолонути і викласти їх на тарілку. Можна прикрасити цукатами або наструганою лимонною цедрою.
Духовку нагріти до 180° С. Тісто розподілити по маленьких формочках, вистелений пергаментом. Випікати 20-25 хв.
Готовим мафінам дати трохи охолонути і викласти їх на тарілку. Можна прикрасити цукатами або наструганою лимонною цедрою.
Думки наших читачок (0)
Наблизити весну, додавши радості в свою тарілку! Випічка з солодкою начинкою буде радувати тебе і домашніх весь тиждень.
Випічка огорне тебе приємними спогадами: загорніться в плед, налий чашку чаю і побалуй себе солодким.
Хочеш побалувати себе солодким, але переживаєш за здоров'я і фігуру? Сумісності приємні з корисним - 30 хвилин, і смачний корисний десерт готовий!