8 сортів квасолі: їх назви та застосування

8 сортів квасолі: їх назви та застосування

Здорове харчування
14.02.2019
Ми розповімо, як не загубитися в різноманітті її видів і де який вид використовувати.

Червона квасоля

Має насичений смак і багатий вітамінний склад. Ідеальна для тушкування, варіння супів, приготування салатів і грузинського лобіо.

Ліма

Відрізняється м'яким вершковим смаком і приємною кремообразною текстурою. Хороша як в супах і тушкованих гарнірах, так і в салатах або закусках.

Квасоля Кідну

Прекрасно «звучить» в складі всіляких рагу (м'ясних або вегетаріанських), оскільки володіє нейтральним смаком і підкреслює всі достоїнства інших інгредієнтів.

«Чорні очі»
Завдяки характерної зовнішності ця квасоля відмінно виглядає в салатах і супах. Вона має яскравий овочевий аромат.

Квасоля Пінто

В результаті варіння вона набуває приємний рожевий відтінок. Має ніжний вершковий смак. Традиційно використовується для приготування латиноамериканських страв.
Строката квасоля каннеліні
Найпоширеніший вид квасолі в світі. Найчастіше її тушкують з додаванням овочів, спецій і пряних трав.

Маш
Улюблена квасоля всіх індійців, які готують її на гарнір, додають в салати, поєднують з рисом в вегетаріанських стравах.

Чорна квасоля
Має оригінальний смак і аромат з грибними нотками. Дуже добре поєднується з рибою і морепродуктами.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
6 найкорисніших олій і способи вживання їх в їжу
Дізнайся, як використовувати один з найпопулярніших і корисних продуктів - рослинну олію!
Все про лимони: як вибирати, готувати і де використовувати
Він всім хороший: і закуска на столі, і приправа до рибки, і ліки від застуди, і екологічний засіб для прибирання. Використовуємо по повній.