6 найкорисніших олій і способи вживання їх в їжу

6 найкорисніших олій і способи вживання їх в їжу

Здорове харчування
14.02.2019
Дізнайся, як використовувати один з найпопулярніших і корисних продуктів - рослинну олію!

Всім добре відомі переваги рослинних олій: вони містять ненасичені жири, які приносять організму безперечну користь. Це так, проте май на увазі наступне. По-перше, пам'ятай про норму споживання цього продукту (3-4 ст. л. в день). Перевищення веде як мінімум до появи зайвої ваги, тому що калорійність олії дуже висока (понад 800 ккал). По-друге, знай, що нерафіновані олії краще вживати в холодному вигляді, так як при їх нагріванні виділяються канцерогени. Правда, дієтологи допускають використання олії першого холодного віджиму для смаження, але тільки в якості добавки, для додання особливого смаку і аромату. Ми ж розповімо тобі про варіанти застосування найвідоміших рослинних масел, які можна знайти в наших магазинах.
Гарбузова олія
Має гарний смарагдовий колір, містить вітаміни, мінерали, Омега-3 і Омега-6 ненасичені кислоти. Її слід додавати до інших масел в дуже невеликій кількості для додання приємного смаку каш, салатів, соусів, випічки.

Горіхова олія
Багата на вітаміни А, Е, С, залізом і йодом, має характерний насичений смак і аромат. У страви (заправки, тушковані і запечені овочі, випічку) горіхову олію додають буквально по краплях.

Оливкова олія

Містить вітаміни А, Е, К, антиоксиданти, ненасичені Омега-3 кислоти, тому може стати ідеальною основою заправки для салатів, соусів (песто). Оливкова олія надає запеченому м'ясу і овочам, а також випічці більш пікатний смак.

Соняшникова олія
Незаслужено ображена увагою, але така рідна для нас олія насправді багата на вітаміни A, D, E і F. Без неї немислимі вінегрет, варений картопелька з зеленню, квашена капуста або мариновані гриби.

Лляна олія

Слід використовувати тільки в холодному вигляді, наприклад, для заправки овочевих салатів і закусок, так як при нагріванні вона окислюється, цінні речовини (вітаміни F, А і Е) руйнуються, а смак продукту псується.

Кунжутна олія
Неймовірною популярністю користується в східній, індійських, азіатських кухні: на ній смажать овочі і м'ясо, з ним тушкують продукти, їм заправляють готові страви і салати. Містить вітаміни А, Е, D, залізо, кальцій і калій.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
8 сортів квасолі: їх назви та застосування
Ми розповімо, як не загубитися в різноманітті її видів і де який вид використовувати.
Все про лимони: як вибирати, готувати і де використовувати
Він всім хороший: і закуска на столі, і приправа до рибки, і ліки від застуди, і екологічний засіб для прибирання. Використовуємо по повній.
Біла смерть: правила споживання солі і 14 продуктів з катастрофічним її вмістом
До цих пір існує думка, що сіль шкідлива - білі кристали підвищують тиск і навіть збільшують ризик серцевих катастроф. Чи так це?