3 рецепта для тих, хто вже зненавидів гречку
Рецепти
Апетитні страви без м'ясних і молочних інгредієнтів.
Інгредієнти на 4 порції:
Овочеві котлети з грибами
Інгредієнти на 4 порції:
- 500 г картоплі
- 1 морква
- 300 г кореня селери
- 3 ст. л. вівсяної муки
- 3 ст. л. пшеничного борошна
- 3 ст. л. панірувальних сухарів
- 7 ст. л. рослинної олії
- 1 цибулина
- 500 г печериць
- 2 гілочки кропу
- 2 зубчики часнику
- сіль, мелений чорний перець
Приготування:
Картопля, морква і корінь селери очистити, вимити і крупно нарізати. Скласти в каструлю, залити гарячою водою і варити 15 хв після закипання. Овочі відкинути на друшляк і в гарячому вигляді розім'яти. Дати трохи охолонути.
В отримане овочеве пюре додати обидва види борошна, посолити, поперчити і добре перемішати. Сформувати котлети, обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити з обох боків до рум'яної скоринки на 5 ст. л. масла.
Цибулю очистити і порубати. Шампіньони почистити і дрібно нарізати. Кріп порубати.
У сковороді на олії, що залишилася підрум'янити цибулю. Додати гриби і смажити все разом 5 хв. Подрібнити в блендері. Часник пропустити через прес. Перемішати з грибами і кропом, посолити і поперчити. Одержаний соус подати з котлетами.
Інгредієнти на 4 порції:
Приготування:
Сочевицю замочити на 30 хв. Цибулю і часник порубати. Листочки петрушки дрібно нарізати. Помідори і печериці нарізати кубиками, перець чилі порубати. Імбир натерти на дрібній тертці.
Цибулю з часником підрум'янити на маслі. Додати чилі і імбир, петрушку і томат-пасту. Посипати каррі, посолити і поперчити. Смажити 2 хв. Додати помідори і гриби. Гасити 5 хв.
Сочевицю відкинути на сито і додати до овочів разом з гарбузом. Влити молоко і тушкувати 20 хв. Додати листочки шпинату, трохи посолити і готувати 3 хв. На стіл можна подати з рисом.
Картопля, морква і корінь селери очистити, вимити і крупно нарізати. Скласти в каструлю, залити гарячою водою і варити 15 хв після закипання. Овочі відкинути на друшляк і в гарячому вигляді розім'яти. Дати трохи охолонути.
В отримане овочеве пюре додати обидва види борошна, посолити, поперчити і добре перемішати. Сформувати котлети, обваляти в панірувальних сухарях і обсмажити з обох боків до рум'яної скоринки на 5 ст. л. масла.
Цибулю очистити і порубати. Шампіньони почистити і дрібно нарізати. Кріп порубати.
У сковороді на олії, що залишилася підрум'янити цибулю. Додати гриби і смажити все разом 5 хв. Подрібнити в блендері. Часник пропустити через прес. Перемішати з грибами і кропом, посолити і поперчити. Одержаний соус подати з котлетами.
Рагу з сочевицею
Інгредієнти на 4 порції:
- 300 г сочевиці швидкого приготування
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 гілочки петрушки
- 2 помідори
- 250 г печериць
- 1 стручок перцю чилі
- 20 г кореня імбиру
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1 ст. л. томат-пасти
- 1 ч. л. порошку каррі
- 400 мл кокосового молока
- 600 г м'якоті гарбуза
- 150 г шпинату
- сіль
- мелений червоний перець
Приготування:
Сочевицю замочити на 30 хв. Цибулю і часник порубати. Листочки петрушки дрібно нарізати. Помідори і печериці нарізати кубиками, перець чилі порубати. Імбир натерти на дрібній тертці.
Цибулю з часником підрум'янити на маслі. Додати чилі і імбир, петрушку і томат-пасту. Посипати каррі, посолити і поперчити. Смажити 2 хв. Додати помідори і гриби. Гасити 5 хв.
Сочевицю відкинути на сито і додати до овочів разом з гарбузом. Влити молоко і тушкувати 20 хв. Додати листочки шпинату, трохи посолити і готувати 3 хв. На стіл можна подати з рисом.
Тарт з цукіні
Інгредієнти на 4 порції:
- 450 г замороженого листкового тіста
- 100 г тофу
- 2 ст. л. кокосового молока
- 1 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. л. сушеного чебрецю
- 1 маленький цукіні
- 250 г помідорів чері
- 4 ст. л. оливкового масла
- сіль
- мелений чорний перець
Приготування:
Листковому тісту дати повністю відтанути при кімнатній температурі. Тофу розкришити, перемішати з кокосовим молоком, лимонним соком і чебрецем. Посолити і поперчити за смаком.
Цукіні нарізати кружечками, помідори черрі розрізати на половинки. Духовку нагріти до 190° С.
Тісто розділити на 4 частини і кожну розкачати в товсту корж. Змастити сумішшю тофу і кокосового молока, зверху розподілити підготовлені овочі. Посолити і поперчити. Краї тіста загорнути всередину. Начинку скропити оливковою олією і помістити в духовку на 30 хв.
Думки наших читачок (0)
Жителі країни радості і щастя знають толк в їжі (і не поправляються). Секрет в тому, щоб вибирати правильні страви і оливкове масло для смаження.
Втомилася від млинців? Дай відпочинок собі і своєму шлунку з гарячою і смачної закускою ( замінить повноцінний вечерю).