Худнемо смачно: рецепт овочів з апельсиновим соусом
Рецепти
На дієті і так сумно. Такий рецепт - відмінний привід урізноманітнити меню. У страві мало калорій, і вона відмінно засвоюється.
Складові:
Приготування:
Духовку нагріти до 180 С. Цибулю очистити і нарізати часточками. М'якоть гарбуза - скибочками. Картоплю, моркву, селеру і корінь петрушки вимити, очистити. Всі овочі нарізати довгими скибочками.
- 2 червоні цибулини;
- 200 г м'якоті гарбуза;
- 2 бульби картоплі;
- 2 моркви;
- ¼ кореня селери;
- 1 корінь петрушки;
- 1 великий апельсин;
- 3 ч. л. зернистої гірчиці;
- 3 ст. л. оливкового масла;
- 2 зубчики часнику;
- 2 ст. л. дрібно нарізаної петрушки;
- сіль і мелений чорний перець.
Приготування:
Духовку нагріти до 180 С. Цибулю очистити і нарізати часточками. М'якоть гарбуза - скибочками. Картоплю, моркву, селеру і корінь петрушки вимити, очистити. Всі овочі нарізати довгими скибочками.
Для соусу апельсин вимити й обсушити. За допомогою дрібної терки зняти цедру, потім з плоду вичавити сік. Перелити його в невелику ємність, додати цедру, гірчицю і 1 ст. л. оливкового масла. Посолити, поперчити і злегка збити виделкою.
Часник очистити і пропустити через прес. З'єднати з петрушкою і залишилися оливкової олії. Овочі укласти в форму, полити ароматним маслом, посолити і поперчити. Верх форми затягнути фольгою і запікати 25 хв. Потім відкрити, полити апельсиновим соусом і запікати ще 15 хв.
Часник очистити і пропустити через прес. З'єднати з петрушкою і залишилися оливкової олії. Овочі укласти в форму, полити ароматним маслом, посолити і поперчити. Верх форми затягнути фольгою і запікати 25 хв. Потім відкрити, полити апельсиновим соусом і запікати ще 15 хв.
Думки наших читачок (0)
Досить екзотична страва, але на простому і зрозумілому овочевому бульйоні. В результаті у страви дуже низька калорійність: худнути потрібно зі смаком.
На сніданок, обід і вечерю, на дієті, на ЗСЖ або детокс - рецепт на всі випадки життя підказує шеф гранд-кафе.
Набридло їсти на сніданок одне і теж? Різноманіти своє меню ( така страва не займе більше часу, ніж зазвичай).