5 несподіваних властивостей баклажана
Здорове харчування
Баклажан родом з індійських тропіків. До України він потрапив в середині XVI століття і на подив легко прижився в нашому досить суворому кліматі. Між іншим, з точки зору ботаніки, це ягода. Дуже корисна і вкрай невибаглива.
Зараз саме час налягати на баклажани. Свіжі плоди перешкоджають засвоєнню холестерину, виводять токсини з організму, допомагають роботі серця, нирок і печінки, перешкоджають розвитку склерозу. І містять мінімум калорій.
Ягода для здоров'я
Зараз саме час налягати на баклажани. Свіжі плоди перешкоджають засвоєнню холестерину, виводять токсини з організму, допомагають роботі серця, нирок і печінки, перешкоджають розвитку склерозу. І містять мінімум калорій.
Допоможе відмовитися від шкідливих звичок
У баклажанах багато нікотинової кислоти. Саме тому лікарі активно радять їсти їх всім, хто кидає курити. Це допомагає полегшити «ломку», викликану відмовою від сигарет.
Народний б'юті-засіб
Маски з цієї ягідки знімають запалення на шкірі, борються з висипом вугрів. Просто натріть баклажан на тертці, нанесіть кашку на обличчя, залиште на 15 хвилин і змийте теплою водою.
Користь в шкірці
Очищати баклажан від шкірки в жодному разі не потрібно - вона дуже корисна. У ній міститься рідкісна речовина антоцианин. Це сильний антиоксидант, що захищає клітини мозку від пошкоджень.
Універсальний компонент
Баклажани з білою м'якоттю краще обсмажувати, із зеленою - тушкувати і робити ікру. Довгі і тонкі гарні для приготування рулетів і консервування. Циліндричні і грушоподібні - для рагу, заморозки і сушки.
Рецепт запіканки з баклажанами
Вимийте баклажани, помідори і жовтий перець, дайте обсохнути, помідори і баклажани наріжте кружальцями в 0,5 см, перець очистіть від насіння і наріжте кільцями. Посоліть, поперчіть за смаком.
У форму для запікання налийте олію і викладайте скибочки овочів на ребро по колу, чергуючи один з одним. Посипте дрібно нарізаним часником і відправте в добре розігріту духовку на 20 хвилин.
Як вибирати баклажани
Купуйте невеликі плоди із зеленою плодоніжкою. Вони дуже ніжні і не потребують вимочування перед приготуванням.
Перевірити вік баклажана просто: злегка натисніть на шкірку біля основи, якщо від пальця залишається вм'ятина, значить, перед вами не дуже свіжий примірник.
Думки наших читачок (0)
Вершкове масло, безумовно, продукт першої необхідності. Воно робить смак страв більш насиченим, підтримує сили і примножує красу.
У неї бездоганний імідж. Але чи дійсно вівсяна каша так корисна, як розповідають виробники швидких сніданків?
Сирна маса - м'яка, ніжна, солодка і, як раніше вважалося, дуже корисна. При наймні, наші мами в цьому не сумнівалися. Але вони, на жаль, помилялися. Ми провели власне
Смачний обід або вечерю складно уявити без м'ясних страв. Вчимося правильно вибирати м'ясо на стейк, шашлик, бульйон, котлети!