5 несподіваних властивостей баклажана

5 несподіваних властивостей баклажана

Здорове харчування
18.02.2019
Баклажан родом з індійських тропіків. До України він потрапив в середині XVI століття і на подив легко прижився в нашому досить суворому кліматі. Між іншим, з точки зору ботаніки, це ягода. Дуже корисна і вкрай невибаглива.

Ягода для здоров'я


Зараз саме час налягати на баклажани. Свіжі плоди перешкоджають засвоєнню холестерину, виводять токсини з організму, допомагають роботі серця, нирок і печінки, перешкоджають розвитку склерозу. І містять мінімум калорій.


Допоможе відмовитися від шкідливих звичок


У баклажанах багато нікотинової кислоти. Саме тому лікарі активно радять їсти їх всім, хто кидає курити. Це допомагає полегшити «ломку», викликану відмовою від сигарет.

Народний б'юті-засіб


Маски з цієї ягідки знімають запалення на шкірі, борються з висипом вугрів. Просто натріть баклажан на тертці, нанесіть кашку на обличчя, залиште на 15 хвилин і змийте теплою водою.

Користь в шкірці


Очищати баклажан від шкірки в жодному разі не потрібно - вона дуже корисна. У ній міститься рідкісна речовина антоцианин. Це сильний антиоксидант, що захищає клітини мозку від пошкоджень.


Універсальний компонент


Баклажани з білою м'якоттю краще обсмажувати, із зеленою - тушкувати і робити ікру. Довгі і тонкі гарні для приготування рулетів і консервування. Циліндричні і грушоподібні - для рагу, заморозки і сушки.

Рецепт запіканки з баклажанами


Вимийте баклажани, помідори і жовтий перець, дайте обсохнути, помідори і баклажани наріжте кружальцями в 0,5 см, перець очистіть від насіння і наріжте кільцями. Посоліть, поперчіть за смаком.

У форму для запікання налийте олію і викладайте скибочки овочів на ребро по колу, чергуючи один з одним. Посипте дрібно нарізаним часником і відправте в добре розігріту духовку на 20 хвилин.

Як вибирати баклажани


Купуйте невеликі плоди із зеленою плодоніжкою. Вони дуже ніжні і не потребують вимочування перед приготуванням.

Перевірити вік баклажана просто: злегка натисніть на шкірку біля основи, якщо від пальця залишається вм'ятина, значить, перед вами не дуже свіжий примірник.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Вибираємо правильне вершкове масло
Вибираємо правильне вершкове масло
Вибираємо правильне вершкове масло
18.02.19 Здорове харчування
Вершкове масло, безумовно, продукт першої необхідності. Воно робить смак страв більш насиченим, підтримує сили і примножує красу.
Яка вівсянка корисніше?
Яка вівсянка корисніше?
Яка вівсянка корисніше?
18.02.19 Здорове харчування
У неї бездоганний імідж. Але чи дійсно вівсяна каша так корисна, як розповідають виробники швидких сніданків?
Яка сирна маса корисна? думка експертів
Сирна маса - м'яка, ніжна, солодка і, як раніше вважалося, дуже корисна. При наймні, наші мами в цьому не сумнівалися. Але вони, на жаль, помилялися. Ми провели власне
Як вибрати м'ясо? 5 правил від експерта
Як вибрати м'ясо? 5 правил від експерта
Як вибрати м'ясо? 5 правил від експерта
15.02.19 Здорове харчування
Смачний обід або вечерю складно уявити без м'ясних страв. Вчимося правильно вибирати м'ясо на стейк, шашлик, бульйон, котлети!
6 найкорисніших олій і способи вживання їх в їжу
Дізнайся, як використовувати один з найпопулярніших і корисних продуктів - рослинну олію!
Біла смерть: правила споживання солі і 14 продуктів з катастрофічним її вмістом
До цих пір існує думка, що сіль шкідлива - білі кристали підвищують тиск і навіть збільшують ризик серцевих катастроф. Чи так це?