Салати з сухариками і ковбасою: 8 оригінальних рецептів

Салати з сухариками і ковбасою: 8 оригінальних рецептів

Рецепти
20.02.2019
Перевір на практиці наші рецепти: впевнені, що твої близькі оцінять їх по достоїнству, а тобі не доведеться витрачати багато часу і сил на приготування.

Чому салати з сухариками користуються такою популярністю? Та хоча б тому, що такий інгредієнт відразу ж робить кожен з них таким ситним! А ще сухарики надають салатам цікаву текстуру і дуже ошатний зовнішній вигляд, що, погодься, теж важливо.

Які сухарики використовувати краще - промислового виробництва або власного приготування? Вирішувати, звичайно, тільки тобі, але пам'ятай, що «магазинні» версії містять величезну кількість консервантів, ароматизаторів, барвників, підсилювачів смаку. Та й, чесно кажучи, якість хліба, з якого роблять ці сухарики, залишає бажати кращого. Чи варта гра свічок, якщо ти і сама можеш приготувати на своїй кухні прекрасні грінки!
Повір, часу на це буде потрібно зовсім небагато, але ти точно будеш впевнена в їхній якості. До речі, пам'ятай, що готувати сухарики краще в більшій кількості, ніж потрібно для салату, тому що твої близькі точно захочуть поласувати ними.

Зробити сухарики вдома не просто, а дуже просто! І краще використовувати для цього не дуже свіжий хліб (вчорашній або навіть позавчорашній). Білий або чорний? Це залежить від салату, який ти збираєшся готувати з цими сухариками. Пшеничні відмінно «працюють» в класичному «Цезарі», салатах з помідорами або рибою. А житні сухарики прекрасно підходять для салатів з морквою, яловичиною або квасолею. Однак ти цілком можеш відступити від цього правила і слідувати своїм смаком.

Отже, зріж з хліба кірку (при підсушуванні або обсмажуванні вона стане занадто твердою). М'якуш наріж невеликими кубиками. Далі можна діяти двома способами: обсмажити сухарики на маслі в сковороді або розкласти на деку і підсушити протягом 10-15 хвилин при температурі 170° C. Останній спосіб, безсумнівно, більш корисний!

До речі, ти можеш зробити сухарики з різними смаками, наприклад, з часником, перцем, томатами або зеленню. Салати з такими грінками стануть ще смачніше! Як це зробити? Знову ж дуже просто!

Пропусти зубчик часнику через прес і перемішати з рослинним маслом (3-4 столові ложки). Залиш на 10 хвилин, потім скропи їм нарізаний кубиками хліб і запікати в духовці. Для приготування сухариків із зеленню, додай в рослинне масло сушені пряні трави за смаком (кріп, кінзу, петрушку, материнку, базилік) і далі дій, як ми написали вище. Хочеш сухариків з томатним смаком? Змішай чайну ложечку томата-пасти з 4 столовими ложками рослинного масла і також скропи сухарики, розкладені на деку. Для додання грінкам більш яскравого гострого смаку, щедро посип їх свіжомеленим червоним або чорним перцем.

Приготованим сухарикам дай добре охолонути і потім додавай їх у салат, слідуючи рецепту. Але пам'ятай, що такі страви необхідно з'їсти відразу, тому що при навіть недовгому зберіганні грінки розтопляться, і салат втратить всю «родзинку». А ми пропонуємо тобі вісім дуже цікавих рецептів ситних і апетитних салатів, які ми самі вже готували вдома. Було дуже смачно!

8 рецептів салатів з сухариками


Салат Цезар"


Салати з сухариками і ковбасою: 8 оригінальних рецептів

Часник (1 зубчик) крупно наріж і дай підрум'яниться в сковороді на 3 столових ложках оливкової олії. Часник виклади. Пшеничний хліб (150 грамів) наріж кубиками, поклади в сковороду з часниковим маслом і жар, помішуючи, на маленькому вогні до золотистого кольору. Дай охолонути.

Куряче філе (1 штуку) обсмажити на олії з усіх боків до скориночки. Накрий кришкою і тримай на маленькому вогні до повної готовності. Дай охолонути і наріж невеликими скибочками. Салат ромен (300 грамів) вимий обсуши і порви.

Для соусу яйце випусти в глибоку вузьку ємність. Додай зубчик часнику, сік ½ лимона, чайну ложку гірчиці дижонскої, 5 столових ложок оливкової олії і збий занурювальним блендером. Посоли і поперчи.

Листя салату перемішати з шматочками курячого філе. Зверху розподіли сухарики, полий соусом і посип тертим сиром (близько 100 грамів).

Салат «Цезар» можна подати на святковий стіл порціями в красивих сирних кошиках. Для їх приготування натри на середній тертці твердий сир (близько 300 грамів) і розклади його порціями на деку, вистелене пергаментом. Запікати 5 хвилин при 200° до розплавлення сиру. Потім акуратно зніми його з дека і переклади на перевернуті піали, змащені олією. Дай повністю охолонути, потім обережно зніми і виклади на порційні тарілки. Наповни салатом «Цезар», прикрась за бажанням і подай на стіл.

Салат зі звичайною морквою і морквою по-корейськи


Салати з сухариками і ковбасою: 8 оригінальних рецептів

Морква (2 штуки) відвари до готовності, дай охолонути і наріж кубиками. Салат або пекінську капусту (200 грамів) дрібно наріж. Солоні огірки наріж кубиками. Корейську моркву дрібно наріж і перемішати з відвареної морквою. Листочки петрушки з однієї гілочки дрібно порубати. Всі підготовлені інгредієнти перемішати з консервованою червоною квасолею (200 грамів) і майонезом за смаком. Посолити і поперчити.

Одержаний салат розклади по порційних тарілках, утрамбовуючи його в кулінарні кільця (їх також можна зробити самостійно, розрізавши стару високу консервну банку). Прибери в холодильник на 1 годину. Потім кільця видали, верх салату прикрась житніми сухариками (по 2 столові ложки на порцію) і подай на стіл.


Квасолевий салат кукурудзою «Анюта»


Салати з сухариками і ковбасою: 8 оригінальних рецептів

Червону цибулину наріж півкільцями. Свіжі огірки (2 штуки) наріж соломкою. Цибулю і огірки склади у велику миску, додай по 300 г консервованої кукурудзи і 2 столові ложки подрібненої петрушки. У салат також можна додати дрібно нарізані варені яйця. Перемішати з майонезом за смаком, посолити і поперчити. Посип сухариками (70-100 грамів) і подай на стіл.

Салат з помідорами, моцарелою і куркою


Салати з сухариками і ковбасою: 8 оригінальних рецептів

Стиглі міцні помідори (400 грамів) наріж кубиками. Можна взяти і помідори черрі, тоді кожен розріж навпіл. Твердий сир натри на середній або дрібній тертці. Листовий салат (приблизно 80 г) дрібно наріж. Відварене куряче філе (1 штуку) наріж скибочками.

Підготуй 60 г сухариків (візьми готові або зроби сама). Для соусу оливкова олія (4 столові ложки) перемішати з часником, пропущеним через прес (1 шт.). Додай столову ложку лимонного соку, 1 столову ложку зернистої гірчиці, посолити, поперчи і перемішай.
Помідори з'єднай з моцарелою, куркою і салатом. Перемішати з соусом. Посип сухариками.

Салат з рибою


Салати з сухариками і ковбасою: 8 оригінальних рецептів

Філе скумбрії (400 грамів) відвари до готовності або запечи в духовці. Дай охолонути і наріж. Помідори (3 штуки) наріж часточками. Рукколу вимий і обсуши. Листочки салату (5 штук) вимий, обсуши і порви.

Для соусу 4 столові ложки оливкової олії перемішати з 1 столовою ложкою лимонного соку. Посолити і поперчити. Полий соусом інгредієнти салату і перемішати. Додай 70 г сухариків (пшеничних або житніх - на твій смак) і перемішати.

Салат з вареними перепелиними яйцями та індичкою


Салати з сухариками і ковбасою: 8 оригінальних рецептів

Перепелині яйця (8 штук) звари круто. Дай охолонути, очисти і розріж на половинки. Філе індички (250 грамів) загорни в фольгу і запікати 30 хвилин при 180° C. Дай охолонути і наріж скибочками.

Листочки пекінської капусти (4 штуки) вимий, обсуши і порви. Її можна замінити молодою білокачанною капустою (200 грамів): в цьому випадку наріж її соломкою.
Підготовлені інгредієнти посолити, поперчити і перемішати. Розклади по тарілках і посип пшеничними сухариками (70 грамів). Полий оливковою олією за смаком.

Салат з огірками, солодким перцем, бужениною і горошком


Салати з сухариками і ковбасою: 8 оригінальних рецептів

Буженину (100 грамів) наріж кубиками. Стручки солодкого перцю (червоний і жовтий) розріж на ополоники, видали насіння. М'якоть наріж соломкою. Три листочка салату вимий, обсуши і порви. Солоні огірки (2 штуки) наріж скибочками.

Всі підготовлені інгредієнти перемішати з 150 грамами консервованого зеленого горошку. Посолити і поперчити. Полий рослинним маслом по смаку і перемішати. Посип 60 г сухариків і перемішати.

Салат з ковбасою «Обжорка»


Салати з сухариками і ковбасою: 8 оригінальних рецептів

Дрібні печериці (150 г) наріж пластинками і обсмажити на 2 столових ложках олії. Дай охолонути. Копчену ковбасу (150 грамів) наріж смужками. Стручок червоного солодкого перцю вимий, розріж навпіл і видали насіння. М'якоть наріж тонкими скибочками. Червону цибулину очисти і дрібно порубати. Листочки салату (3 штуки) наріж соломкою. Зварені круто 2 яйця очисти і дрібно наріж.

Всі інгредієнти салату з'єднай з великій мисці, посолити і поперчити. Перемішати з соняшниковою олією. Можна також заправити салат майонезом. Розклади по порційних салатницях, вистелений листям салату, прикрась сухариками (70 грамів) і подай на стіл.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Незвичайна вечеря: рецепт котлет по-грецьки
Домашні точно здивуються: страва звична, а смак новий: пікантності додає м'ята.
Рецепт тефтелей з соусом з авокадо
Знайома з дитинства страва почне «звучати» по-новому. А соус не тільки смачний, але ще і корисний!
За 5 днів 3 кілограми: все про горіхову дієту
Корисна дієта, при якій ти не будеш голодувати, але активно почнеш худнути. ViWa.com.ua розповідає, що можна їсти (а ще вибрала для тебе легкі і корисні рецепти)!
Як замаринувати імбир? Корисні поради та рецепти
Ми знаємо імбир як добавку до роллів і суші - його традиційно подають до сирої риби в стравах азіатської кухні. Чим ще корисна пряність? Розбираємося разом з ViWa.com.ua!
Корисно і смачно: рецепт закуски з авокадо
Хочеш перекусити? Не поспішай лізти в холодильник за шкідливими бутербродами. Утамуй голод корисною і красивою закускою - та й близькі точно оцінять!
Приготуй медовик дома: покроковий рецепт від кондитера
Таку красу легко приготувати вдома - дивись покрокову інструкцію від експерта на ViWa.com.ua!