Приготуй медовик дома: покроковий рецепт від кондитера
Рецепти
Таку красу легко приготувати вдома - дивись покрокову інструкцію від експерта на ViWa.com.ua!
Спробуємо разом приготувати домашній медовик!
Я впевнений, що сьогодні купувати торти в супермаркетах - минуле століття. Десерт з магазину зазвичай беруть в самий останній момент, коли потрібно швидко заповнити прогалину в меню. Але давайте не будемо забувати, що магазинні торти, як правило, роблять з готових напівфабрикатів і консервантів, щоб продовжити термін зберігання. Такі продукти не можна давати дітям!
Спробуємо разом приготувати домашній медовик!
Я впевнений, що сьогодні купувати торти в супермаркетах - минуле століття. Десерт з магазину зазвичай беруть в самий останній момент, коли потрібно швидко заповнити прогалину в меню. Але давайте не будемо забувати, що магазинні торти, як правило, роблять з готових напівфабрикатів і консервантів, щоб продовжити термін зберігання. Такі продукти не можна давати дітям!
У продуктів, приготованих без консервантів, терміни придатності завжди менше.
Кремові торти, виготовлені з натуральної сировини, зберігаються не більше 36 годин.
Фруктові торти і суфле можуть зберігатися не більше 3 діб.
Пісочні торти - 7 діб.
Вафельні торти - найстійкіші, 30 діб.
Складові:
Для крему:
Для прикраси:
Не варто купувати для тіста гречаний і акацієвий мед: коржі можуть гірчити. Мед повинен бути рідким, щоб тісто вийшло однорідним за структурою, тому засахарений мед краще розтопити на водяній бані
Кремові торти, виготовлені з натуральної сировини, зберігаються не більше 36 годин.
Фруктові торти і суфле можуть зберігатися не більше 3 діб.
Пісочні торти - 7 діб.
Вафельні торти - найстійкіші, 30 діб.
Складові:
- 620 г цукру-піску
- 250 г меду
- 6 яєць
- 440 г масла вершкового
- 1550 г борошна пшеничного
- 35 г соди
- 10 г лимонної кислоти
Для крему:
- кондитерські вершки
- 300 г 20% -ої сметани
- 150 г цукрової пудри
Для прикраси:
- ягоди свіжі - червону смородину, лохину або фізаліс (за бажанням)
- шоколадні смужки
Не варто купувати для тіста гречаний і акацієвий мед: коржі можуть гірчити. Мед повинен бути рідким, щоб тісто вийшло однорідним за структурою, тому засахарений мед краще розтопити на водяній бані
- Цукор, мед і вершкове масло розтопіть на «водяній бані» при 60° C.
- Помішуючи, по одному додай яйця. Масу прогрій.
- З'єднай соду і лимонну кислоту, після чого додай суміш в нашу масу, ретельно перемішуючи.
- Зніми масу з водяної бані. Додай борошно. Потім гарненько вимісити тісто.
- Ділимо тісто на 7 частин і загортаємо тісто в харчову плівку. Випікаємо окремо кожен корж 7 хвилин при 180° C.
- Щоб приготувати крем, збий сметану з цукром вручну віночком (5-7 хвилин). Сметана повинна бути охолодженою.
- З'єднай коржі і крем. Якщо використовувати для крему не цукор, а пудру, крем виходить ніжніше. Тепер збери торт.
- Зверху і з боків торт можна покрити крихтою, подрібненої в блендері.
Для прикраси можна використовувати свіжі ягоди, а можна скористатися зацукрованими. Смородину можна використовувати навіть з гілочками, а ось з винограду доведеться обов'язково видалити кісточки
Думки наших читачок (0)
Ми знаємо імбир як добавку до роллів і суші - його традиційно подають до сирої риби в стравах азіатської кухні. Чим ще корисна пряність? Розбираємося разом з ViWa.com.ua!
Універсальна страва, яка порадує всіх членів сім'ї. Маленький секрет - зроби їх мініатюрними, «на один укус».
Хочеш перекусити? Не поспішай лізти в холодильник за шкідливими бутербродами. Утамуй голод корисною і красивою закускою - та й близькі точно оцінять!
Завтра тебе чекає романтична пригода - приготуй для побачення незвичайну солодкість, яка зробить вечір ще приємніше.
Вирішила влаштувати коханому романтичну вечерю? Не поспішай готувати звичні страви - різноманіти меню гарячим з качки, щоб вечір запам'ятався надовго.