Приготуй медовик дома: покроковий рецепт від кондитера

Приготуй медовик дома: покроковий рецепт від кондитера

Рецепти
13.02.2019
Таку красу легко приготувати вдома - дивись покрокову інструкцію від експерта на ViWa.com.ua!

Спробуємо разом приготувати домашній медовик!

Я впевнений, що сьогодні купувати торти в супермаркетах - минуле століття. Десерт з магазину зазвичай беруть в самий останній момент, коли потрібно швидко заповнити прогалину в меню. Але давайте не будемо забувати, що магазинні торти, як правило, роблять з готових напівфабрикатів і консервантів, щоб продовжити термін зберігання. Такі продукти не можна давати дітям!
У продуктів, приготованих без консервантів, терміни придатності завжди менше.

Кремові торти, виготовлені з натуральної сировини, зберігаються не більше 36 годин.
Фруктові торти і суфле можуть зберігатися не більше 3 діб.
Пісочні торти - 7 діб.
Вафельні торти - найстійкіші, 30 діб.

Складові:
  • 620 г цукру-піску
  • 250 г меду
  • 6 яєць
  • 440 г масла вершкового
  • 1550 г борошна пшеничного
  • 35 г соди
  • 10 г лимонної кислоти

Для крему:
  • кондитерські вершки
  • 300 г 20% -ої сметани
  • 150 г цукрової пудри

Для прикраси:
  • ягоди свіжі - червону смородину, лохину або фізаліс (за бажанням)
  • шоколадні смужки

Не варто купувати для тіста гречаний і акацієвий мед: коржі можуть гірчити. Мед повинен бути рідким, щоб тісто вийшло однорідним за структурою, тому засахарений мед краще розтопити на водяній бані

  1. Цукор, мед і вершкове масло розтопіть на «водяній бані» при 60° C.
  2. Помішуючи, по одному додай яйця. Масу прогрій.
  3. З'єднай соду і лимонну кислоту, після чого додай суміш в нашу масу, ретельно перемішуючи.
  4. Зніми масу з водяної бані. Додай борошно. Потім гарненько вимісити тісто.
  5. Ділимо тісто на 7 частин і загортаємо тісто в харчову плівку. Випікаємо окремо кожен корж 7 хвилин при 180° C.
  6. Щоб приготувати крем, збий сметану з цукром вручну віночком (5-7 хвилин). Сметана повинна бути охолодженою.
  7. З'єднай коржі і крем. Якщо використовувати для крему не цукор, а пудру, крем виходить ніжніше. Тепер збери торт.
  8. Зверху і з боків торт можна покрити крихтою, подрібненої в блендері.
Для прикраси можна використовувати свіжі ягоди, а можна скористатися зацукрованими. Смородину можна використовувати навіть з гілочками, а ось з винограду доведеться обов'язково видалити кісточки
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Як замаринувати імбир? Корисні поради та рецепти
Ми знаємо імбир як добавку до роллів і суші - його традиційно подають до сирої риби в стравах азіатської кухні. Чим ще корисна пряність? Розбираємося разом з ViWa.com.ua!
На сніданок, обід і вечерю: рецепт дерунів
Універсальна страва, яка порадує всіх членів сім'ї. Маленький секрет - зроби їх мініатюрними, «на один укус».
Корисно і смачно: рецепт закуски з авокадо
Хочеш перекусити? Не поспішай лізти в холодильник за шкідливими бутербродами. Утамуй голод корисною і красивою закускою - та й близькі точно оцінять!
Десерт на побачення: рецепт сендвічів з морозивом
Завтра тебе чекає романтична пригода - приготуй для побачення незвичайну солодкість, яка зробить вечір ще приємніше.
Рецепт качиного філе з соусом
Вирішила влаштувати коханому романтичну вечерю? Не поспішай готувати звичні страви - різноманіти меню гарячим з качки, щоб вечір запам'ятався надовго.
Ситно і швидко: рецепт картопляної запіканки з червоною цибулею
Холодним ввечері порадуй близьких простим, по-домашньому смачною і апетитною стравою.