Приготуй медовик дома: покроковий рецепт від кондитера

Приготуй медовик дома: покроковий рецепт від кондитера

Рецепти
13.02.2019
Таку красу легко приготувати вдома - дивись покрокову інструкцію від експерта на ViWa.com.ua!

Спробуємо разом приготувати домашній медовик!

Я впевнений, що сьогодні купувати торти в супермаркетах - минуле століття. Десерт з магазину зазвичай беруть в самий останній момент, коли потрібно швидко заповнити прогалину в меню. Але давайте не будемо забувати, що магазинні торти, як правило, роблять з готових напівфабрикатів і консервантів, щоб продовжити термін зберігання. Такі продукти не можна давати дітям!
У продуктів, приготованих без консервантів, терміни придатності завжди менше.

Кремові торти, виготовлені з натуральної сировини, зберігаються не більше 36 годин.
Фруктові торти і суфле можуть зберігатися не більше 3 діб.
Пісочні торти - 7 діб.
Вафельні торти - найстійкіші, 30 діб.

Складові:
  • 620 г цукру-піску
  • 250 г меду
  • 6 яєць
  • 440 г масла вершкового
  • 1550 г борошна пшеничного
  • 35 г соди
  • 10 г лимонної кислоти

Для крему:
  • кондитерські вершки
  • 300 г 20% -ої сметани
  • 150 г цукрової пудри

Для прикраси:
  • ягоди свіжі - червону смородину, лохину або фізаліс (за бажанням)
  • шоколадні смужки

Не варто купувати для тіста гречаний і акацієвий мед: коржі можуть гірчити. Мед повинен бути рідким, щоб тісто вийшло однорідним за структурою, тому засахарений мед краще розтопити на водяній бані

  1. Цукор, мед і вершкове масло розтопіть на «водяній бані» при 60° C.
  2. Помішуючи, по одному додай яйця. Масу прогрій.
  3. З'єднай соду і лимонну кислоту, після чого додай суміш в нашу масу, ретельно перемішуючи.
  4. Зніми масу з водяної бані. Додай борошно. Потім гарненько вимісити тісто.
  5. Ділимо тісто на 7 частин і загортаємо тісто в харчову плівку. Випікаємо окремо кожен корж 7 хвилин при 180° C.
  6. Щоб приготувати крем, збий сметану з цукром вручну віночком (5-7 хвилин). Сметана повинна бути охолодженою.
  7. З'єднай коржі і крем. Якщо використовувати для крему не цукор, а пудру, крем виходить ніжніше. Тепер збери торт.
  8. Зверху і з боків торт можна покрити крихтою, подрібненої в блендері.
Для прикраси можна використовувати свіжі ягоди, а можна скористатися зацукрованими. Смородину можна використовувати навіть з гілочками, а ось з винограду доведеться обов'язково видалити кісточки
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Як замаринувати імбир? Корисні поради та рецепти
Ми знаємо імбир як добавку до роллів і суші - його традиційно подають до сирої риби в стравах азіатської кухні. Чим ще корисна пряність? Розбираємося разом з ViWa.com.ua!
На сніданок, обід і вечерю: рецепт дерунів
Універсальна страва, яка порадує всіх членів сім'ї. Маленький секрет - зроби їх мініатюрними, «на один укус».
Корисно і смачно: рецепт закуски з авокадо
Хочеш перекусити? Не поспішай лізти в холодильник за шкідливими бутербродами. Утамуй голод корисною і красивою закускою - та й близькі точно оцінять!
Десерт на побачення: рецепт сендвічів з морозивом
Завтра тебе чекає романтична пригода - приготуй для побачення незвичайну солодкість, яка зробить вечір ще приємніше.
Рецепт качиного філе з соусом
Вирішила влаштувати коханому романтичну вечерю? Не поспішай готувати звичні страви - різноманіти меню гарячим з качки, щоб вечір запам'ятався надовго.
Ситно і швидко: рецепт картопляної запіканки з червоною цибулею
Холодним ввечері порадуй близьких простим, по-домашньому смачною і апетитною стравою.