8 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику (а ти це робиш)

8 продуктів, які не можна зберігати в холодильнику (а ти це робиш)

Здорове харчування
14.03.2019
Ти не любиш холод? Деяка їжа теж!

Хліб


Чому не можна? При низьких температурах борошняні вироби швидше втрачають свіжість, черствіють і вбирають запахи. Ти ж не хочеш їсти булочку з начинкою з вишні, але запахом м'ясного рагу?

А де можна? Прибери хліб в паперовий пакет або загорни в рушник і бережи на столі при кімнатній температурі (а краще - в хлібниці).

Яблука та груші


Чому не можна? Холод не подобається ні «нашим», ні імпортним фруктам. Під впливом низьких температур яблука і груші псуються в два рази швидше. Також, за даними досліджень, на полицях для овочів і фруктів знаходиться найбільше мікробів, які викликають хвороби травного тракту.

А де можна? Для зберігання цих фруктів існує два ідеальних місця - засклений балкон і підвіконня, але обов'язково з відкритою кватиркою.

Банани


Чому не можна? Це дуже примхлива ягода (так-так, банани - це ягоди), тому в холодильнику вони починають гнити, покриватися темними плямами, втрачати смакові якості.

А де можна? У сухому прохолодному місці, наприклад, в кухонній шафці. Бажано зберігати банани там, де вони не будуть стикатися з іншими овочами і фруктами.

Яйця


Чому не можна? Спеціальні осередки для яєць, вбудовані в дверці кожного холодильника, - ніби змова творців рефрежераторів! Через те, що ти часто відкриваєш дверцята, яйця піддаються перепадів температур і швидше псуються.

А де можна? Краще рішення - зберігати їх на основних полицях холодильника.

Цибулю і часник


Чому не можна? Зізнайся, у твоєму холодильнику часник сиротливо тулиться на дверцятах між всілякими соусами, а цибуля захований в найдальший ящик для овочів? Це неправильний підхід, тому що в подібних умовах часник швидко висохне через відсутність вологи, а цибуля згниє, наповнивши холодильник характерним запахом.

А де можна? Для цибулі і часнику принципово важлива кімнатна температура, так що бережи їх в темній коморі або в окремому кухонному шафці.

Морква і картопля


Чому не можна? При низьких температурах крохмаль перетворюється на цукор, тому картопля в холодильнику втрачає смакові якості і швидше псується. Моркви теж несолодко: через високу вологість вона може гнити і купувати дивний смак.

А де можна? Картоплю варто зберігати в паперових пакетах в темному місці, моркву - в поліетиленових пакетах при кімнатній температурі.

Шоколад і кава


Чому не можна? У холодильнику ці продукти втрачають одну дуже важливу властивість - аромат! А шоколад до того ж покривається білим нальотом.

А де можна? У темному прохолодному місці, наприклад, в кухонній шафі.

Мариновані овочі


Чому не можна? Не те, щоб зовсім не можна - просто не має сенсу, так як мариновані огірки і помідори вже пройшли етап консервації - в них є сіль, спеції і оцет, які не дадуть продукту зіпсуватися.

А де можна? Відкриті банки допускається залишати на балконі, але обов'язково із закритою кришкою. Ті соління, які ти не встигла спробувати, можна зберігати в темному прохолодному місці.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Чому не можна переїдати під час вечері? пояснює дієтолог
Ми часто чуємо, що вечеря повинна бути легкою, а то і зовсім «віддана ворогові». Фізіолог-дієтолог, розповіла порталу ViWa.com.ua, до чого може привести переїдання на
Яку зернову каву для кавомашини вибрати
Портал ViWa.com.ua дізнався, на що звернути увагу при покупці кавових зерен, а також склав список найпопулярніших товарів цієї категорії.
Чому відмова від цукру не допоможе тобі схуднути
Цукор міститься в дуже багатьох продуктах - про багатьох ти навіть не підозрюєш. Скільки чайних ложок можна їсти в день і як навчитися правильно читати етикетки -
7 написів на упаковці, які нам брешуть: список
Як часто ти робиш покупку, спокусившись на привабливу обгортку? Дізнайся, які написи оманливі.
6 найкорисніших олій і способи вживання їх в їжу
Дізнайся, як використовувати один з найпопулярніших і корисних продуктів - рослинну олію!
Біла смерть: правила споживання солі і 14 продуктів з катастрофічним її вмістом
До цих пір існує думка, що сіль шкідлива - білі кристали підвищують тиск і навіть збільшують ризик серцевих катастроф. Чи так це?