5 фактів про оливкову олію, які потрібно знати

5 фактів про оливкову олію, які потрібно знати

Здорове харчування
16.03.2019
Корисні властивості оливкової олії відомі ще з глибокої давнини. Перевір, користуєшся ти всіма.

З чого роблять оливкову олію


Його отримують з суміші зелених та чорних оливок. Колір кінцевого продукту від цього не залежить, його визначають сорт і погодні умови. Смак доброго масла повинен бути інтенсивним, з гірчинкою різного ступеня. Найкраще виходить в сонячних країнах - Італії (Тоскана), Греції та Іспанії.

В чому користь для організму


Оливкова олія славиться омолоджують властивостями. За це треба подякувати вітаміну Е. Феноли, що входять до складу, благотворно впливають на імунітет, а лінолева кислота прискорює регенерацію тканин при травмах. А вітаміни А, К, D зміцнюють м'язи кишечника і кісткову систему.


Чи можна на ній смажити


Оливкова олія може замінити соняшникову на кухні. У неї висока температура горіння, тому підійде навіть нерафінована. Але якщо ти не знаєш, чи є в маслі дешеві домішки, краще все-таки використовувати рафіновану.

Яке масло використовувати замість соусу


Якщо ти збираєшся заправляти оливковою олією салати та інші страви, шукай на етикетці напис Extra Virgin. Це маркування означає, що перед тобою продукт першого холодного віджиму.

Відрізнити якісну олію від підробки можна, прибравши її в морозилку: якщо замерзне, значить, з ним все в порядку.

Як правильно зберігати
Головні вороги оливкової олії - світло і висока температура. Під їх впливом вона окислюється, а смак і запах стають різкими і неприємними. Тому зберігати його потрібно в пляшках з темного скла, в прохолодному, захищеному від сонячного світла місці.

Лайфхак


Компрес з гарячою оливковою олією зніме запалення при захворюваннях горла і зменшить біль.
Змішай м'якоть банана з оливковою олією, нанеси на обличчя і змий через 20 хвилин. Зволожена шкіра забезпечена!
Суміш оливкового масла з лимонним соком (2:1) покращує ріст нігтів і пом'якшує кутикулу.

Теплий салат з оливковою олією і нутом


Наріж кубиками цукіні і обсмажити на оливковій олії. Розріж на половинки помідори черрі, з'єднай з невеликою кількістю відвареної перлової крупи, консервованим нутом і смаженим цукіні. Полий оливковою олією, посолити і поперчити. Посип розкришене бринзою і каперсами, прикрась базиліком.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Чудо-боби: що тобі потрібно знати про сою
Приблизно 2/3 з усіх промислово перероблених продуктів виготовлені з сої. Що таїть у собі цей суперечливий продукт?
Як вибрати самі соковиті і корисні мандарини
Зима асоціюється у всіх з ароматним запахом цитрусових. Але як зрозуміти, які фрукти на прилавку будуть і нешкідливими, і смачними?
5 фактів про картоплю, які ти не знала
5 фактів про картоплю, які ти не знала
5 фактів про картоплю, які ти не знала
24.02.19 Здорове харчування
Як він допоможе знизити тиск, позбутися набряків, і чому його не можна опускати в холодну воду? Всі відповіді - в матеріалі ViWa.com.ua!
5 несподіваних властивостей баклажана
5 несподіваних властивостей баклажана
5 несподіваних властивостей баклажана
18.02.19 Здорове харчування
Баклажан родом з індійських тропіків. До України він потрапив в середині XVI століття і на подив легко прижився в нашому досить суворому кліматі. Між іншим, з точки зору
6 найкорисніших олій і способи вживання їх в їжу
Дізнайся, як використовувати один з найпопулярніших і корисних продуктів - рослинну олію!
Все про лимони: як вибирати, готувати і де використовувати
Він всім хороший: і закуска на столі, і приправа до рибки, і ліки від застуди, і екологічний засіб для прибирання. Використовуємо по повній.