Все про лимони: як вибирати, готувати і де використовувати

Все про лимони: як вибирати, готувати і де використовувати

Здорове харчування
14.02.2019
Він всім хороший: і закуска на столі, і приправа до рибки, і ліки від застуди, і екологічний засіб для прибирання. Використовуємо по повній.

Антиоксидант при хворобі


У його м'якоті дуже багато вітаміну С, корисного практично при будь-якій хворобі. Цінний лимон і ефірними маслами, які допомагають виводити рідину з організму. А що містяться в його шкірці мінеральні солі мають бактерицидну і загоюючим ефектом.

Прянощі для солодощів і гарячих страв


В якості прянощів цедру і м'якоть лимона додають в печиво, варення, фруктові салати, креми, в рибу, птицю і навіть страви з рису. У Північній Африці, наприклад, подрібнену цедру місяць витримують в лимонному соці з сіллю і спеціями (кориця, гвоздика, коріандр) і на виході отримують ароматну, універсальну приправу.

Засіб від накипу і неприємних запахів


Протріть стінки і полички холодильника губкою, змоченою в лимонному соці, і неприємного запаху наче й не було. А якщо покласти кілька часточок в чайник, залити водою, прокип'ятити і дати постояти близько години, накип зникне як за помахом чарівної палички. Не відмивається жирна сковорода? Занурте половинку лимона в сіль, протріть нею посуд і як слід сполосніть.

Як вибирати лимон


При покупці зверніть увагу на шкірку лимона: вона повинна бути гладкою, тонкої і без жодних темних крапок і плям. Злегка стисніть його в руці: плід повинен бути пружним і швидко приймати вихідну форму. Якщо лимон занадто м'який, значить, він перезріло.

Кому не можна лимон


Протипоказань у лимона небагато: з обережністю його потрібно їсти, якщо страждаєте від підвищеної кислотності шлункового соку, гастриту і виразкової хвороби шлунка, а також хронічного панкреатиту. Також лимонами не слід захоплюватися гіпертонікам і алергікам.

Як приготувати лимонний курд


Візьміть сік 3 лимонів, 2 чайні ложки цедри, цукор за смаком, 4 жовтки, 60 г вершкового масла. Все, крім масла, перемішайте і поставте на водяну баню, доведіть до кипіння, процідіть через сито, додайте олію, ще раз ретельно перемішайте, перелийте в банку і остудіть. Зберігайте в холодильнику.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
8 сортів квасолі: їх назви та застосування
Ми розповімо, як не загубитися в різноманітті її видів і де який вид використовувати.