
Корисніше ніж в магазині: рецепт домашньої бринзи
Рецепти
Не складно і не довго, зате гості і домашні здивуються ніжному смаку.
Складові:
- 1 л молока (3,2%)
- 3 ст. л. сметани (20%)
- 2 ст. л. лимонного соку
- 1 ч. л. солі
Приготування:
У каструлю налити молоко і підігріти його на сильному вогні. Додати в каструлю сметану і добре перемішати. Коли молоко почне згортатися, влити в каструлю лимонний сік, перемішати і прогрівати суміш 1-2 хв.
Друшляк вистелити складеної вдвічі марлею. Вилити в нього молочну масу. Загорнути в марлю, зверху покласти гніт. Залишити під гнітом на 1-1,5 год.
Для розсолу в склянці води повністю розчинити сіль. Сир нарізати кубиками, розкласти по заздалегідь підготовленим банкам і залити розсолом. Залишити на 30 хв. Бринза готова. Можна подавати на стіл або прибрати для зберігання в холодильник. Бринзу в домашніх умовах зберігають тільки в розсолі.
У каструлю налити молоко і підігріти його на сильному вогні. Додати в каструлю сметану і добре перемішати. Коли молоко почне згортатися, влити в каструлю лимонний сік, перемішати і прогрівати суміш 1-2 хв.
Друшляк вистелити складеної вдвічі марлею. Вилити в нього молочну масу. Загорнути в марлю, зверху покласти гніт. Залишити під гнітом на 1-1,5 год.
Для розсолу в склянці води повністю розчинити сіль. Сир нарізати кубиками, розкласти по заздалегідь підготовленим банкам і залити розсолом. Залишити на 30 хв. Бринза готова. Можна подавати на стіл або прибрати для зберігання в холодильник. Бринзу в домашніх умовах зберігають тільки в розсолі.
Думки наших читачок (0)

В офісі перед комп'ютером, вдома перед телевізором і в дорозі любиш пожувати? Відклади калорійне і шкідливе печиво, а на дозвіллі випечеш корисні сухарики (це займе не

Чим не привід розслабитися після важкого робочого тижня? Насправді, вміст алкоголю - мінімальний (він потрібен тільки для пікантності смаку).

Полюбиш, навіть якщо ти любиш м'ясо. Ця версія рецепта набагато оригінальніше і корисніше ( і підійде навіть тим, хто сьогодні сів на дієту).