9 відмінних варіантів заправки для грецького салату в домашніх умовах

9 відмінних варіантів заправки для грецького салату в домашніх умовах

Рецепти
02.04.2019
Звикла заправляти салат оливковою олією? Відкинь кулінарні стереотипи - ViWa.com.ua приготувала для тебе оригінальні варіанти (можеш змагатися навіть з шеф-кухарями).

У теплу пору року без суміші овочів з бринзою не проходить жоден прийом їжі. Ще б пак - свіжі овочі в поєднанні з сиром фетою і солоними оливками відмінно освіжають і насичують. Класичний рецепт цієї страви всім добре відомий, але приготувати заправку для грецького салату в домашніх умовах зможе не кожна господиня.

Яким соусом заправляють грецький салат: заправка класична


Для приготування потрібно:

  • 100 мілілітрів оливкової олії;
  • 50 мілілітрів свіжовичавленого лимонного соку;
  • суміш сушених трав;
  • перець і сіль (за смаком).

У пляшку невеликого обсягу залий свіжий сік лимона, туди ж додай подрібнені трави і суміш приправ, а потім - вижимки оливи.

Пляшку необхідно закрити і ретельно потрясти, щоб всі інгредієнти змішалися. Далі залиш суміш на півгодини, щоб масло ввібрало смак трав і спецій. Тридцять хвилин по тому можеш полити ароматним соусом готову страву!

Охолоджений пряний лимонний соус


Заправляти грецький салат можна і більше пряної лимонної сумішшю. Зробити її так само просто, як і попередній варіант.

Для приготування тобі знадобиться:

  • 150 мілілітрів оливкової олії;
  • 60 мілілітрів свіжовичавленого лимонного соку;
  • 100 мілілітрів яблучного оцту;
  • 5-6 зубчиків часнику;
  • 3-4 чайні ложки тростинного цукру;
  • сіль і перець (за бажанням).

Часник потрібно натерти на дрібній тертці і змішати з витягами оливи. Дати настоятися протягом чверті години. Потім в масляну основу слід додати решту інгредієнтів і ретельно перемішати, використовуючи віночок або міксер. Перед подачею соус варто охолодити протягом півгодини в холодильнику.


Йогуртова заправка


Чим ще заправити грецький салат? Звичайно ж, традиційним грецьким йогуртом! Для приготування тобі знадобиться:

  • 150 мілілітрів натурального йогурту;
  • 5 столових ложок оливкової олії;
  • сік половини лимона;
  • 1-2 свіжих огірка;
  • невеликий пучок кропу;
  • 100 мілілітрів винного оцту;
  • 3-5 зубчиків часнику;
  • сіль і перець за смаком.

Вичави сік лимона і змішай його з оцтом. Огірок очисти від шкірки і натри на крупній тертці. Часниковий компонент подрібни за допомогою дрібної терки. Перемішати огірок і часник з йогуртом і дрібно нарізаним кропом.

Залий в суміш лимонний оцет, додай спеції і перемішати. В кінці даси вичавку оливи і збий за допомогою віночка або міксера. Готово!

Заправка для грецького салату з бальзамічним оцтом


Тобі знадобиться:

  • 150 мілілітрів оливкової олії;
  • 50 мілілітрів бальзамічного оцту;
  • 1-2 зубчики часнику;
  • пара часточок лимона;
  • приправи і сушені трави.

Видави сік лимона, помісти всі інгредієнти в одну чашку і ретельно перемішати за допомогою віночка. Можна пробувати!

Апельсинова заправка


Складові:

  • 1 великий стиглий апельсин;
  • 2-3 столові ложки винного оцту;
  • 150 мілілітрів оливкової олії;
  • свіжа зелень - орегано і м'ята;
  • приправи.

Вичави сік цілого апельсина і процідити його через ситечко. Змішай з оцтом і масляним компонентом, дай настоятися протягом 5-10 хвилин. Дрібно порубати зелень, змішай з приправами і додай в суміш. Ретельно перемішати і дай охолонути в холодильнику протягом півгодини. Смачного!

Песто


Для приготування тобі знадобиться:

  • 100 мілілітрів оливкової олії;
  • 60 грамів листя базиліка;
  • 50 грамів кедрових горішків без шкаралупи (можна замінити на кешью);
  • 50 грамів сиру пармезан (можна без нього);
  • 1-2 зубчики часнику;
  • сіль і перець (опціонально).

Базилік ретельно промий і просуши, щоб вилучити від гілочок. Налий в чашу блендера масляний інгредієнт і додай туди листя базиліка і горіхи. Збий до отримання однорідної маси.

Натри пармезан і часник на самій дрібній тертці, додай їх в чашу блендера і знову збий масу до отримання однорідної консистенції. Спробуй на смак і за бажанням додай трохи спецій. Ретельно перемішати - ну як, смакота?

Соус з авокадо


Прості інгредієнти для смачного соусу:

  • 1 дуже м'який і стиглий плід авокадо;
  • 50 мілілітрів оливкової олії;
  • 25 мілілітрів лимонного соку;
  • пару зубчиків часнику;
  • трохи води;
  • приправи за бажанням.

Авокадо очисти від шкірки і витягни кісточку. Поклади плід в чашу блендера і збий до стану пюре (консистенція повинна бути однорідна).

Додай до м'якоті масляний компонент, лимонний сік і попередньо натертий на дрібній тертці часник. Ще раз перемішати суміш. Додай трохи води, щоб маса вийшла досить рідкою, і спеції. І знову збий до однорідної консистенції (ти ще не втомилася?). Ось тепер готово!

Заправка для грецького салату з соєвим соусом


Тобі знадобиться:

  • 100 мілілітрів оливкової олії;
  • 3 столові ложки лимонного соку;
  • 3 столові ложки соєвого соусу;
  • 1-2 зубчики натертого часнику ;
  • сіль і перець.

Натертий часник поклади в масло на півгодини. Змішай всі інгредієнти до отримання однорідної консистенції. У разі використання соєвого компонента краще не додавати сіль і не використовувати солоний сир.

Заправка з гранатовим соусом


Для приготування необхідно взяти:

  • оливкова олія;
  • лимонний сік;
  • соєвий соус;
  • гранатовий соус (його можна купити в багатьох відділах здорового харчування).

Змішай всі інгредієнти в рівних пропорціях і ретельно збий віночком.

Солити салат не потрібно, так як в складі приправи є соєвий соус. А ще в цьому рецепті ти можеш використовувати улюблені трави і спеції. У будь-якому випадку заправка вийде дуже смачною. Смачного!
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Рецепт від шефа: салат з буряка з ананасом і чорносливом
Постити ніколи не пізно (особливо якщо робити це смачно). Бренд-шеф ресторану ділиться простим рецептом салату (не забудь додати кунжут і волоський горіх).
Для гурманів: рецепт форелі з базиліковою гремолатою
У вихідний можна дозволити собі кулінарні експерименти (хоча страва простіша, ніж здається). Немає базиліка? Заміни його на петрушку або м'яту.
Простий ЗСЖ: рецепт салату з авокадо
Думаєш корисні страви складно готувати, а смак залишає бажати кращого? ViWa.com.ua зруйнує стереотипи!
ЗСЖ-обід: рецепт салату з кукурудзою
Пора відпочити від низки млинців і влаштувати розвантажувальний день - зелений салат теж може бути смачним!
Швидкий обід: Коржики з шинкою
Готуємо смачну заміну різним пиріжків.
Як замаринувати імбир? Корисні поради та рецепти
Ми знаємо імбир як добавку до роллів і суші - його традиційно подають до сирої риби в стравах азіатської кухні. Чим ще корисна пряність? Розбираємося разом з ViWa.com.ua!