
Потіш себе солодким: рецепт пудингу з мигдалем
Рецепти
Сьогодні вихідний не тільки у тебе, а й у твоєї дієти. Розслабся і з'їси смачний десерт (до речі, він не дуже калорійний).
Інгредієнти на 4 порції:
- 2 яйця
- 100 г м'якого вершкового масла
- 100 г дрібного цукру
- 2 ст. л. коричневого цукру
- 1 ч. л. тертої лимонної цедри
- 2 ст. л. лимонного соку
- 2 ст. л. борошна
- 2 ст. л. меленого мигдалю
- 250 мл молока
- 2 ст. л. рубленого мигдалю
- 1 лимон
- цукрова пудра для посипання
Приготування:
Яйця розділити на жовтки і білки. У чаші міксера збити 70 г вершкового масла з цукром до отримання пишної маси. Потім, не припиняючи збивання, додати жовтки. Підмішати цедру і лимонний сік. Всипати борошно і мелений мигдаль. Влити молоко. Масу добре перемішати.
Білки збити віночком в міцну піну. Додати 1 ст. л. рубленого мигдалю, перемішати, потім з'єднати з лимонно-молочної масою. Вилити в форму, змащену будь-яким жиром, і посипати мигдалем. Форму з пудингом помістити в духовку, нагріту до 170º С, і випікати 40-45 хв.
Для соусу в сотейнику розтопити вершкове масло. Всипати коричневий цукор і, помішуючи, варити на слабкому вогні 2 хв. Додати нарізаний кружальцями лимон і довести до кипіння. Полити соусом пудинг і посипати цукровою пудрою.
Яйця розділити на жовтки і білки. У чаші міксера збити 70 г вершкового масла з цукром до отримання пишної маси. Потім, не припиняючи збивання, додати жовтки. Підмішати цедру і лимонний сік. Всипати борошно і мелений мигдаль. Влити молоко. Масу добре перемішати.
Білки збити віночком в міцну піну. Додати 1 ст. л. рубленого мигдалю, перемішати, потім з'єднати з лимонно-молочної масою. Вилити в форму, змащену будь-яким жиром, і посипати мигдалем. Форму з пудингом помістити в духовку, нагріту до 170º С, і випікати 40-45 хв.
Для соусу в сотейнику розтопити вершкове масло. Всипати коричневий цукор і, помішуючи, варити на слабкому вогні 2 хв. Додати нарізаний кружальцями лимон і довести до кипіння. Полити соусом пудинг і посипати цукровою пудрою.
Думки наших читачок (0)

Смачніше від звичайного пирога. Ягода дає кислинку, а карамель зробити десерт солодким, але не нудотним.

Погана новина - він не менш калорійний. Хороша - він смачніший (і підійде для перекушування або закуски).

Відмінна альтернатива простому печиву або нудній булочці - з такою начинкою десерт буде солодким, але не нудотним.

Потіш себе та близькою смачною вечерею в вихідний. Час запікання залежить від ступеня підсмажування м'яса: якщо любиш з кров'ю, запікай філе не довше 5 хвилин.