Як замаринувати імбир? Корисні поради та рецепти

Як замаринувати імбир? Корисні поради та рецепти

Рецепти
15.02.2019
Ми знаємо імбир як добавку до роллів і суші - його традиційно подають до сирої риби в стравах азіатської кухні. Чим ще корисна пряність? Розбираємося разом з ViWa.com.ua!

Перше і найважливіше властивість імбиру - він допомагає вбивати шкідливі мікроорганізми, які живуть в сирих продуктах. Тому в азіатських країнах його з давніх-давен подають з різними стравами (ми всі знаємо, що культура кулінарії в цих країнах заснована на сирій їжі). Маринад теж придумали не випадково - так приправа довше зберігається, і її смак стає яскравішим. Чудовий привід урізноманітнити звичні страви новим інгредієнтом! Твоїм домашнім теж сподобається, а гостей здивує незвичайний підхід і твоя кулінарна творчість. Маринований імбир готується дуже просто - потрібно лише запастися 30 хвилинами вільного часу. Але сам процес може зайняти до 2 днів - тому старайся заздалегідь продумувати всі страви в твоєму меню.
Приправу можна додавати в різні страви: салати з овочами або м'ясом, закуски, соуси, супи або тушкувати з ним м'ясо і птицю. Імбир, маринований в домашніх умовах простим рецептом допоможе розпалити апетит, а їжа буде засвоюватися краще. Він допомагає скинути зайву вагу, а в холодну пору року приправа допоможе попередити розвиток простудних і вірусних захворювань. Багато подають його як самостійну страву або приправи до звичного меню, щоб освіжити смак (і навіть додати гостроти).

Імбир рідко вживають в свіжому вигляді (найчастіше додають в чай). Але будь уважна: який би не був рецепт, їсти імбир можна в маленьких кількостях: щодня не більше 70 грам.

Готова приправа продається в багатьох супермаркетах, але не поспішай бігти в магазин. В інтернеті можна знайти багато інформації, як замаринувати імбир в домашніх умовах. По-перше, це набагато вигідніше (особливо якщо ти часто використовуєш його в стравах). По-друге, ти точно будеш впевнена, що рожеві «пелюсточки» приготовлені без консервантів і барвників - хто захоче зайвий раз піддавати себе і домашніх ризику?

Існує думка, що маринування - процедура складна, і зробити її дома - значить вбити на підготовку цілий день. Але ViWa.com.ua знає, що у тебе всього два вихідних, за які потрібно встигнути зробити купу справ. Відкинь стереотипи і приготуйся замаринувати імбир (тобі потрібно не більше 30 хвилин).

Зробити маринований імбир самій дуже просто - ViWa.com.ua приготувала для тебе 7 простих рецептів. З ними вийде швидко і просто приготувати корінь.

Маринований рожевий імбир для ролів і суші: простий рецепт в домашніх умовах


Візьми корінь імбиру (близько 200 г), рисовий оцет 50 мл), рисову або звичайну горілку (1 столова ложка), білий цукор (1 столова ложка), білий портвейн (1 столова ложка) і додай воду за смаком (щоб маринад був більш -менш насичений).

Очисти корінь і тонко наріж його. Простіше зробити це за допомогою овочечистки, але і звичайний ніж підійде, якщо під рукою немає потрібного девайса. Поклади скибочки в каструлю - краще взяти невелику ємність - залий водою і залиш на плиті, поки вона не закипить. Потім злий воду, поклади приправу на паперові рушники і акуратно видали зайву вологу.

Змішай горілку, портвейн, оцет, воду і цукор, перемішати до однорідної маси, поки цукор не розчиниться. Суміш постав на плиту і доведи до кипіння. Маринад майже готовий - потрібно дати йому охолонути.

Потім поклади очищені смужки в банку, і додай туди теплу суміш. Щоб імбир став червоніти, налий в банку буряковий сік (максимум половини склянки). Закрий банку і прибери її в холодильник - через 5 годин смачний імбир буде готовий!

Як маринувати імбир в домашніх умовах з оцтом і часником


Візьми корінь імбиру (200 грам), білий цукор (4 столові ложки), сіль (1 чайну ложку), воду (три столові ложки), оцет 9% (100 мл), буряк (1 невеликий плід), часник (два зубчики).

Маринування імбиру не займе багато часу. Візьми корінь, очисти його від шкірки і тонко наріж. У каструлі змішай оцет, воду і цукор, поставити на вогонь і доведи до кипіння (але не забувай помішувати, щоб маринад приготувався правильно). Зніми з вогню і почекай, поки суміш охолоне.

В цей час почисти буряк і наріж її тонко. Почисти і порубай часник. Склади буряк, часник і імбир в банку, залий теплою сумішшю, закрий кришку і прибери в холодильник маринуватися на два дні.

Маринований імбир з рисовим оцтом в домашніх умовах


Візьми імбир (200 грам), білий цукор (1 столову ложку), сіль (1 чайну ложку), воду (3 столові ложки), рисовий оцет (100 мл).

І таку приправу можна зробити вдома! Приготування дуже просте: почисть і поріж корінь кружечками, поклади його в миску, посолити і добре, але акуратно перемішати. Залиш миску на кухні на годину (але не став в холодильник - повітря повинно бути кімнатної температури). Прибери сік імбиру паперовим рушником і поклади його в банку.

Змішай оцет з цукром і водою, поставити на вогонь і дай суміші закипіти. Потім остудити маринад і залий імбир в банку. Залиш в холодильнику на два дні, а потім сміливо дивуй домашніх смачною стравою!

Салат з імбиром і яблуками


Як замаринувати імбир? Корисні поради та рецепти

Маринувати приправу можна не тільки в якості самостійної страви - він добре доповнює легкі закуски. Сам корінь дуже корисний - користуйся його властивостями по максимуму.
Щоб приготувати на вечерю простий і легкий салат, візьми качан салату айсберг (в якості альтернативи добре підійде пекінська капуста), велике яблуко (або кілька дрібних), червону цибулину, маринований імбир (близько 100 грам), рослинне масло (4 столові ложки), лимонний сік (2 столові ложки), зелень (вибирай на свій смак), перець і сіль.

Наріж качан тонкою соломкою, почисти яблуко і поріж його на часточки (або маленькі скибочки). Щоб яблука не закислились, поки ти готуєш інші інгредієнти, полий їх соком лимона. Почисти цибулю і наріж її кільцями (їх можна розрізати навпіл). Всі інгредієнти перемішати і додай імбир.

Щоб зробити соус, збий масло із залишками лимонного соку. Заправ салат, посолити і поперчити його на смак.

Салат з куркою і маринованим імбиром


Як замаринувати імбир? Корисні поради та рецепти

Готувати таку страву - справжнє задоволення. Її можна подати на вечерю, взяти з собою на обід або здивувати гостей за святковим столом - чому себе потрібно обмежувати?

Візьми куряче філе (розмір вибирай за обсягом страви і кількості гостей), рослинне масло (близько 6 столових ложок), стручок солодкого перцю, білу цибулину, листя салату, петрушку, імбир (його ти ставила маринуватися заздалегідь), насіння кунжуту, рідкий мед ( не більш чайної ложки), сіль і перець.

Помий і злегка підсушити філе. Натри зубчик часнику і помастиш їм птицю. Залиш на 10-15 хвилин, а потім підсмаж на розігрітій сковорідці, поки не з'явиться хрустка скоринка. Поки курка остигає, поріж овочі, а салат порви руками. Наріж петрушку і додай до салату. Тепер поріж філе.

На сковорідці підрум'яниться кунжут. Щоб зробити заправку, пропусти часник через прес, а потім перемішати м'якоть з медом і олією. Склади всі інгредієнти в одну тарілку, перемішати, посолити і поперчити за смаком. Перед тим як подати страву на стіл, посип її кедровими горішками - вони додадуть аромат і пікантність страві.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Порадуй коханого: рецепт свинячих відбивних з сиром
Для найромантичнішої події в році не обов'язково готувати щось складне. Подай на стіл безпрограшний варіант (а начинка просто тане в роті).
Корисно і смачно: рецепт закуски з авокадо
Хочеш перекусити? Не поспішай лізти в холодильник за шкідливими бутербродами. Утамуй голод корисною і красивою закускою - та й близькі точно оцінять!
Приготуй медовик дома: покроковий рецепт від кондитера
Таку красу легко приготувати вдома - дивись покрокову інструкцію від експерта на ViWa.com.ua!
Рецепт качиного філе з соусом
Вирішила влаштувати коханому романтичну вечерю? Не поспішай готувати звичні страви - різноманіти меню гарячим з качки, щоб вечір запам'ятався надовго.