
Азія-style: рецепт яловичини-теріякі
Рецепти
Сьогодні вихідний, а значить на вечерю можна витратити трохи більше часу. Потіш себе ніжним м'ясом (а з пікантним соусом воно ще смачніше).
Інгредієнти на 4 порції:
- 500 г м'якоті яловичини
- 2 зубчики часнику
- 6 ст. л. соусу теріякі
- 400 г капусти пак-чой або пекінської капусти
- 1 стручок перцю чилі
- 1 стебло цибулі-порею
- шматочок кореня імбиру (3 см)
- рослинне масло для смаження
- 100 мл бульйону
- 2 ст. л. соєвого соусу
Приготування:
М'якоть яловичини нарізати смужками і посолити. Часник очистити і порубати. Перемішати з м'ясом, соусом і залишити на 1 год.
Капусту нарізати квадратами. Стручок перцю чилі, видаливши насіння, нарізати кільцями. Цибулю-порей нарізати півкільцями. Імбир очистити і натерти на дрібній тертці.
У сковороді вок нагріти трохи масла і обсмажити м'ясо з усіх боків. Перекласти в тарілку і накрити фольгою. В ту ж сковороду влити ще трохи олії і по черзі підрум'янити капусту і порей.
Додати м'ясо, тертий імбир, перець чилі, влити бульйон, соєвий соус і тушкувати 15 хв під кришкою.
М'якоть яловичини нарізати смужками і посолити. Часник очистити і порубати. Перемішати з м'ясом, соусом і залишити на 1 год.
Капусту нарізати квадратами. Стручок перцю чилі, видаливши насіння, нарізати кільцями. Цибулю-порей нарізати півкільцями. Імбир очистити і натерти на дрібній тертці.
У сковороді вок нагріти трохи масла і обсмажити м'ясо з усіх боків. Перекласти в тарілку і накрити фольгою. В ту ж сковороду влити ще трохи олії і по черзі підрум'янити капусту і порей.
Додати м'ясо, тертий імбир, перець чилі, влити бульйон, соєвий соус і тушкувати 15 хв під кришкою.
Думки наших читачок (0)

Відмінна альтернатива звичайних котлет (які вже порядком набридли). Вдихнути нове життя в домашні вечері допоможе шеф-кухар.

Сьогодні вихідний не тільки у тебе, а й у твоєї дієти. Розслабся і з'їси смачний десерт (до речі, він не дуже калорійний).

Потіш домашніх ніжним ароматним м'ясом з оригінальним гарніром - то, що потрібно на початку важкого тижня.

Маєш слабкість до фастуду? Не відмовляй собі в задоволенні, а приготуй страву дома. Якщо замість булки взяти деруни, бургер вийде ще смачніше!

Потіш себе та близькою смачною вечерею в вихідний. Час запікання залежить від ступеня підсмажування м'яса: якщо любиш з кров'ю, запікай філе не довше 5 хвилин.