Корисні продукти для шкіри

Корисні продукти для шкіри

Здорове харчування
30.07.2019
Ви все ще в пошуках чарівного рецепту для здорової і сяючою шкіри? Повірте, всі його інгредієнти знаходяться у вашій кухні або коморі. Насправді те, чим ви харчуєтеся так само суттєво, як лосьйони, маски і креми, які ви наносите на обличчя, а ряд поживних речовин в продуктах може допомогти вам підтримувати молодість шкіри.

Які ж продукти змусять вас світитися буквально зсередини?


Поза конкуренцією антиоксидантів, оскільки вони активно протистоять вільним радикалам, тобто головним винуватцям раннього старіння шкіри. До іншим захисників шкіри відносяться вітамін А, лікопен і клітковина і ви легко можете додати їх в свій раціон.
Що ще?

Зелений чай


Це ідеальне джерело поліфенолів, найпотужніших антиоксидантів.

Отже, замініть звичну ранкову чашку кави на чашку зеленого чаю, де міститься від 24 до 45 мг кофеїну на 220 г. або ж залийте шматочки льоду зеленим чаєм і у вас буде відмінний (і здоровий) охолоджуючий напій.

Мед мануки


Мед, однозначно, корисний.

Але чи знаєте ви, що є ще й супер мед, вироблений новозеландськими бджолами, які запилюють чагарники мануки? Антиоксиданти, що містяться в цьому чудодійному меді, особливо ефективні в плані боротьби з шкідливими вільними радикалами, які руйнують необхідні для гладкості і еластичності шкіри еластин і колаген.

Додайте ложечку меду мануки в чашку НЕ гарячого чаю або полийте їм натуральний йогурт.

Огірки


Цей овоч фактично одна суцільна вода (96%), а це означає, що огірки прекрасно справляються з проблемою зневоднення.

Бувалі туристи радять брати з собою огіркові скибочки при авіаперельотах, щоб перекушувати ними, поповнюючи запаси води в організмі. Крім того, як можна частіше додавайте огірки в салати і бутерброди, а також протирайте ними шкіру для зволоження.

Помідори


Помідори - це суцільний лікопен, який «працює», як внутрішній захист, оберігаючи вас від опіків і шкідливого впливу сонця, сушить і старять шкіру.

Щоб додати в свій раціон більше цього овоча, спробуйте зробити пікантний соус з перетертих свіжих помідорів, часнику і базиліка, який чудово підійде до макаронів з цілісної пшениці. Ви також можете обсмажити на оливковій олії помідори черрі і подати їх, як гарнір.

Лосось


Ненасичені жири (або ж омега-3 жирні кислоти), що містяться в рибі, борються із запальними процесами і роблять ваш колір обличчя більш рівним і здоровим.

Жирна риба також знижує ризик шкірних захворювань (розацеа і екзема), які викликають почервоніння і сухість шкіри.

Дорослим рекомендується вживати дві порції риби (лосось, форель, оселедець) в тиждень. Якщо ви вегетаріанець або просто не любите рибу, тоді замініть її волоськими горіхами.

Солодка картопля


Батат є відмінним джерелом бета-каротину, який переробляється людським організмом в вітамін А і це теж антиоксидант, що нейтралізує вільні радикали і діючий, як протизапальний засіб.

Одна порція батата містить близько 4 г клітковини і цілих 377% вашої щоденної потреби у вітаміні А.

Як його приготувати? Просто запечіть солодку картоплю, полив її грецьким йогуртом.

Ягоди


Малина, полуниця, чорниця і ожина - це джерело поліфенолів, антиоксидантів і флавоноїдів, які теж протистоять вільним радикалам і помітно призупиняють процес старіння.

Поставте у себе на робочому столі або на кухні мисочку з ягодами, і перекушуйте ними протягом усього дня. Або ж робіть собі вранці вітамінну бомбу - смузі з заморожених ягід.

Вода


Це фаворит №1 для вашого організму, який не тільки «промиває» тіло зсередини, а й потужно зволожує шкіру, забезпечуючи її гладкість і еластичність.

Якщо вам не подобається без смаку води, тоді ароматизують її, скажімо, чорницею, огірками, листочками базиліка і полуницею.

Рекомендації по споживанню води залежать від ваги тіла, фізичної активності та стану здоров'я людини.

Жінкам щодня потрібно 2 л води, чоловікам - від 2,5 до 3 л.

Більше пити


Хочете переконатися, що ви споживаєте досить води?
Тоді перевірте колір сечі: її світло-жовтий колір вказує на те, що з гідратацією у вас все в порядку.

І пам'ятайте про те, коли на вулиці спекотно або ви активно займаєтеся спортом, то пити вам потрібно ще більше.

Харчовий ворог, якого слід уникати: цукор


Споживання занадто великої кількості рафінованого цукру (газована вода, цукерки та інші солодощі) може викликати так званий процес гликації, коли молекули цукру взаємодіють з волокнами колагену у вашій шкірі, роблячи їх жорсткими і непіддатливою. Це призводить до утворення кінцевих продуктів гликації (AGE), які шкодять шкірі і передчасно її старять.

Тому, щоб ваша шкіра виглядала сяючою, пружною і свіжою, скажіть цукру рішуче «ні» і замініть його натуральними фруктами і овочами.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
В якій упаковці найкорисніший сік
В якій упаковці найкорисніший сік
В якій упаковці найкорисніший сік
28.03.19 Здорове харчування
Чим відрізняється сік прямого віджиму і відновлений? Що вибрати - сік в картоні, склі або пластиковій упаковці? Чи може упаковка бути небезпечною? Розбираємося разом з
5 продуктів, від яких потрібно відмовитися, щоб не постаріти завчасно
У нас для тебе дві новини. Погана - швидше за все, тобі доведеться відмовитися від усього, що ти любиш. Хороша - це продовжить тобі молодість і красу!
Як їсти хурму: з чим, скільки і коли
Як їсти хурму: з чим, скільки і коли
Як їсти хурму: з чим, скільки і коли
01.03.19 Здорове харчування
Детальна інструкція по вживанню фрукта в нашому матеріалі.
Чому відмова від цукру не допоможе тобі схуднути
Цукор міститься в дуже багатьох продуктах - про багатьох ти навіть не підозрюєш. Скільки чайних ложок можна їсти в день і як навчитися правильно читати етикетки -
5 несподіваних властивостей баклажана
5 несподіваних властивостей баклажана
5 несподіваних властивостей баклажана
18.02.19 Здорове харчування
Баклажан родом з індійських тропіків. До України він потрапив в середині XVI століття і на подив легко прижився в нашому досить суворому кліматі. Між іншим, з точки зору
Вибираємо правильне вершкове масло
Вибираємо правильне вершкове масло
Вибираємо правильне вершкове масло
18.02.19 Здорове харчування
Вершкове масло, безумовно, продукт першої необхідності. Воно робить смак страв більш насиченим, підтримує сили і примножує красу.