Як приготувати омлет в духовці, щоб зарядитися енергією на весь день: 7 небанальних варіантів

Як приготувати омлет в духовці, щоб зарядитися енергією на весь день: 7 небанальних варіантів

Рецепти
10.10.2019
Не знаєш, що приготувати на сніданок? Вибирай омлет в духовці, адже ця страва проста, ситна, корисна і має безліч варіацій на кожен день!

Важко знайти більш традиційний продукт для сніданку, ніж яйця. З ними роблять класичну яєчню, яйця-пашот додають на бутерброди, а scrambled eggs поєднують з беконом або сосисками. Але так як зловживати жирними і смаженими стравами щодня - ідея, непридатна для здоров'я, тобі напевно буде цікаво дізнатися, як готується пишний омлет в духовці, рецептами якого ми обов'язково поділимося.

Класичний пишний омлет: рецепт з молоком в духовці


Для приготування тобі знадобиться:

  • 4-5 яєць;
  • 150 мл молока;
  • трохи рослинного або вершкового масла;
  • сіль і чорний перець за смаком.

Вибери підходящу форму і змасти її маслом. Духова шафа розігріта до 180 градусів. Поки піч розігрівається, щоб вилучити жовтки від білків. До перших додай молоко і добре перемішати. Не забудь на даному етапі посолити і поперчити яйця.

Білки збий міксером на високій швидкості до «піків». Це займе в середньому від 5 хвилин. Коли вони перетворяться в міцну піну, акуратно, за допомогою ложки або силіконової лопатки переклади її до жовткова-молочної суміші. Повільно і акуратно перемішати, а потім перелий весь склад в форму. Випікати такий омлет потрібно близько 20-30 хвилин.

Рецепт із зеленню і овочами


Щоб урізноманітнити рецепт, пропонуємо тобі використовувати інші інгредієнти, які є в холодильнику. Для наступного страви візьми:

  • 5 яєць;
  • 200 мл молока;
  • 5-10 помідорів чері;
  • 1 болгарський перець середнього розміру;
  • петрушку, кріп, зелена цибуля;
  • 50 г тертого сиру для прикраси;
  • трохи рослинного масла;
  • сіль, перець і приправи за смаком.

Наріж овочі невеликими шматочками, розподіли їх по змащеній формі і відправляй в духовку, розігріту до 200 градусів, на 10 хвилин. Тим часом змішай яйця і молоко, додай приправи і ретельно перемішати. Наріж зелень.

Після 10 хвилин вилий яєчну суміш у форму, посип зеленню і відправляй в духову шафу ще на 25-30 хвилин.

Як приготувати цибульний пишний омлет в духовці: рецепт


Якщо ти любиш цибулю, цей рецепт точно прийдеться тобі до душі, адже готову страву за рахунок його додавання виходить особливо соковитою.

Тобі потрібно буде взяти:

  • 4-5 яєць;
  • 150 мл молока;
  • 1 маленьку голівку червоної цибулі;
  • кілька пір'я зеленої цибулі;
  • трохи цибулі-шалот (якщо є);
  • трохи рослинного або вершкового масла;
  • сіль і чорний перець за смаком.

Візьми жароміцну керамічну або чавунну сковороду і обсмажити на ній червону цибулю з олією до м'якості. Зелену цибулю і шалот дрібно наріж. З'єднай яйця і молоко, перемішати і додай спеції. Даси отриману суміш в сковороду, додай нарізану цибулю і відправляй в духову шафу на 20 хвилин.

Як приготувати омлет в духовці зі шпинатом


Щоб приготувати таку страв, візьми:

  • 5 яєць;
  • 170 мл молока;
  • 100-150 г шпинату;
  • 100 г шинки (за бажанням);
  • трохи рослинного або вершкового масла;
  • приправи за смаком.

Шпинат обдай окропом і дай воді стекти. Змішай яйця і молоко, як зазвичай. Шинку і зелень наріж на дрібні шматочки. Змасти відповідну форму вершковим маслом, додай в неї яйця, а зверху поклади шпинат і м'ясо. Випікати близько півгодини в духовці, розігрітій до 190 градусів.

Грибний омлет


Щоб приготувати цю ситну і цікаву страву, візьми:

  • 6 яєць;
  • 200 мл молока;
  • 1 головку ріпчастої цибулі;
  • 250 г відварених лісових грибів або свіжих печериць;
  • 100 г розсолу сиру типу бринзи.

Наріж цибулю невеликими кубиками і обсмажити на злегка змащеній маслом чавунній сковороді. Слідом ідуть на пару хвилин гриби. Тим часом молоко і яйця змішай в глибокій мисці, перемішуючи віночком.

Даси яєчну суміш до цибулі з грибами, посолити, поперчити і відправляй в духову шафу на півгодини. За 5 хвилин до готовності додай зверху трохи тертого або нарізаного скибочками сиру.

Варіант з червоною рибою


Для цього вишуканого блюда візьми:

  • 5 яєць;
  • 50 мл молока або вершків;
  • 200 г слабосоленої сьомги, форелі або лосося;
  • 150 г шпинату;
  • 30 г кропу;
  • 1 зубчик часнику;
  • 30 г вершкового масла;
  • чорний перець і інші спеції.

Очисти і порубай часник, після чого обсмаж його протягом пари хвилин на невеликому вогні в чавунній сковорідці. Рибу наріж скибочками, шпинат обдай окропом і також поріж на дрібні шматочки. Яйця з'єднай з молоком або вершками, перемішати і додай спецій.

Даси до часнику яєчну суміш, потім додай шпинат і рибу. Сковороду постав в попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Почекай 20 хвилин, а потім подавай готовий делікатес на стіл, прикрасивши зеленню кропу.

Смачний рецепт омлету в духовці як в дитячому садку


Якщо в дитячому саду ти обожнювала той самий пишний омлет, то наступний рецепт буде дуже доречним. Насправді готують його точно так само, як і звичайну страву. Є всього 2 поради:

  • дотримання пропорцій і використання рівної кількості молока і яєць;
  • використання дійсно глибокої форми, щоб готовий варіант вийшов високим.

Поради


Щоб точно знати, як правильно приготувати омлет в духовці, тримайся простих правил і рекомендацій.

Для приготування в духовці старайся вибирати підходящу по площі форму: якщо готуєш омлет для однієї людини, вона повинна бути не дуже широкою, щоб готова страва відрізнялася пишністю і виглядала дійсно красиво.
Збивати яйця найкраще віночком або міксером: так ти зекономиш свого часу з ранку і доб'єшся повітряного результату.
Звичайно ж, чим свіжіше продукти, що використовуються для готування, тим цінніше і корисніше приготована їжа. А ось овочі і гриби цілком можна використовувати заморожені.
Якщо хочеш, щоб на поверхні омлету утворилася рум'яна кірочка, накрий форму щільним листом фольги, як кришкою.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Замість пельменів: рецепт ньокки з базиліком
Потрібно швидко приготувати вечерю, але від пачки напівфабрикатів з морозилки зводить зуби? Скористайся рецептом італійців (це не займе багато часу).
Як в ресторані: рецепт шоколадного фондан
Твій улюблений десерт з останньої сторінки меню приготувати простіше, ніж здається на перший погляд. Головне не перетримати його в духовці і взяти гіркий шоколад.
Не пропускай сніданок: рецепт картопляних млинців
Не їсти з ранку шкідливо для здоров'я. Смачна страва змусить тебе швидше прокинутися (особливо якщо посипати її тертим сиром і швидко запекти в духовці).
Замість нудного омлету: рецепт кесадільі з шинкою
Набридло їсти на сніданок одне і теж? Різноманіти своє меню ( така страва не займе більше часу, ніж зазвичай).
Ситний сніданок: рецепт яблучних оладок з салатом
Набридли омлет і бутерброди! Різноманітни своє меню: ранок - найважливіший прийом їжі.
Корисний обід: рецепт крем-супу з селерою і лососем
Ситна і смачна страва - витрать 30 хвилин і порадуй домашніх!