Млинці з м'ясом: 6 класних рецептів начинки

Млинці з м'ясом: 6 класних рецептів начинки

Рецепти
01.11.2019
Якщо ти не на дієті, записуй кожен – ми зібрали всі популярні варіанти і корисні поради, як зробити начинку соковитою і смачною.

Млинці з м'ясом можуть замінити повноцінний прийом їжі - або їх можна готувати на ситний перекус. Бери з собою на роботу або пікнік, давай дітям в школу і чоловікові на роботу. М'ясна начинка для млинців може бути дуже різноманітною і смачною - пропонуємо самі класні варіанти.

Класичний з цибулею


Для приготування самого традиційного варіанту тобі знадобиться:

  • 900 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. цукру;
  • 0,5 ч. л. солі;
  • 400 г борошна;
  • 4 ст. л. рослинного масла + трохи для смаження;
  • 500 г яловичого фаршу;
  • 1 велика цибулина;
  • 30 г вершкового масла;
  • сіль і перець за смаком.

За допомогою міксера змішай всі інгредієнти для тіста: молоко, яйце, цукор і сіль, борошно і 2 столові ложки рослинної олії. Випікати тонкі млинці на розігрітій і змащеній олією сковороді, після чого кожен з них змасти невеликою кількістю вершкового масла.

М'ясо прокрути через м'ясорубку, а цибулю дрібно наріж. Обсмаж його на рослинному маслі. Додай в сковороду фарш і перець. Обсмаж всі компоненти на середньому вогні під кришкою протягом 15 хвилин, періодично помішуючи. Стеж, щоб м'ясо не стало сухим - при необхідності можна додати трохи гарячої води, при цьому смажити краще під кришкою. Після цього посолити, додай 15 г вершкового масла і смаж ще 3-4 хвилини. За цей час бульйон повинен википіти, але м'ясо залишиться соковитим.

Після цього на кожен млинець виклади по 1,5-2 столові ложки начинки, загорни зручним способом і підсмаж, щоб скріпити тісто.

Млинці з м'ясом: рецепт начинки з птиці і печериць


Тісто можна приготувати за попереднім рецептом або використовувати свій варіант. Для наповнення візьми:
  • 500 грамів індички або курки (старайся брати не занадто суху частину, якщо хочеш, щоб начинка вийшла дійсно соковитою);
  • 4 ст. л. сметани або жирних вершків;
  • 2 великих печериці;
  • 2 гілочки свіжого зеленого лука ;
  • сіль і перець за смаком.

Перекрутити через м'ясорубку і злегка обсмажити фарш, додай сіль і перець. Нарізані гриби поклади до фаршу і продовжуй обсмажувати ще 5 хвилин на середньому вогні. Потім додай сметану або вершки, потушкуй ще хвилин 5-10, зніми з вогню і додай нарізану цибулю. Загорни фарш в уже обсмажене тісто і подавай до столу.

З сиром і перепелиним яйцем


На 8-9 млинців візьми:

  • 100 г пшеничного борошна;
  • 100 мл молока;
  • 80 мл питної води;
  • 0,5 ч. л. сухих дріжджів;
  • 0,5 ч. л. розпушувача;
  • трохи масла для смаження;
  • по дрібці солі і цукру;
  • 300 г яловичого фаршу;
  • 1 невелику цибулину;
  • 60 г твердого сиру;
  • 8-9 перепелиних яєць (точна кількість буде залежати від отриманого кількості і розміру млинчиків).

У теплому молоці (близько 40 градусів) розчини дріжджі і додати цукор. Дай настоятися 10 хвилин. Додай до неї мінеральну воду кімнатної температури, просіяне борошно і розпушувач. Перемішати тісто і залиш на 20 хвилин в теплому місці. Воно повинно вийти не дуже рідким. Якщо воно густе, додай ложку теплого молока.

Тим часом обсмажити на олії фарш протягом 10 хвилин. Додай дрібно нарізану цибулю. Посолити і смаж до готовності м'яса. Окремо в мисці на три потрібну кількість сиру.

На змащену маслом сковороді випікаючи млинці розміром близько 15 см. Робити це потрібно тільки з одного боку. Друга сторона повинна лише трохи підсохнути. Не пеки відразу все млинці - краще по одному або два, а потім відразу начиняй і закріплюй кожен. Так вони краще скріплюються і не встигають підсохнути.

Трохи остудити тісто. Виклади на коло трохи фаршу, зробивши невелике заглиблення для яйця. Розбий в нього 1 яйце. Посип сиром. Защипніть куточки тіста, сформувавши трикутник. Запечи їх в духовці при температурі 180 градусів на пергаменті близько 10-15 хвилин (до готовності яйця). Подавай готову страву теплою, зі сметаною і зеленню.

Начинка для млинців з вареного м'яса


Для приготування візьми:

  • 180 г пшеничного борошна;
  • 40 г цукру;
  • 20-40 г рослинного масла;
  • 3-4 яйця;
  • 500 мл молока (або суміші молока і води);
  • 200 г будь-якого м'яса;
  • 1 велику цибулину;
  • 50-100 г відвареного рису;
  • сіль і перець за смаком.

Молоко, 3 яйця, масло, цукор, борошно і дрібку солі ретельно перемішати і приготуй з отриманого тесту млинці. Зробити начинку дуже просто: відвари м'ясо, обсмажити дрібно нарізану цибулю і, при бажанні, відвари ще 1 яйце і трохи рису. Відварене м'ясо пропусти через м'ясорубку, додай цибулю, рис і нарізане яйце, ретельно перемішати. Посолити і поперчити за смаком.

Лайфхак: якщо вона виходить занадто сухою, додай бульйон, в якому варилося м'ясо. Загорни в млинчики і обсмажити їх на масляній сковорідці з обох сторін.

Тонкі з соковитою куркою


Дуже простий рецепт млинців для начинки з м'ясом. Перед приготуванням візьми:

  • 0,5 л молока;
  • 2 яйця;
  • 200 г борошна;
  • цукор і сіль за смаком;
  • 2-3 ст. л. рослинного масла;
  • 400 г курки;
  • 2 середні морквини;
  • 3 ст. л. жирної сметани.

Насамперед змішай молоко, яйця, борошно, цукор і сіль, а також масло і випечеш млинці. Очисти і натри на крупній тертці моркву, після чого обсмажити її на сковороді до готовності. Курку відварити і прокрути варене м'ясо через м'ясорубку. Додай до неї готову моркву, сметану, все добре перемішати а також посолити і поперчити за смаком. Готову виклади по всьому колу і загорни рулетиком, конвертиком або іншим зручним способом.

Заварні з шинкою і сиром


Щоб приготувати такий варіант, візьми:

  • 500 мл молока;
  • 200 мл окропу;
  • 2 яйця;
  • 350-400 г борошна;
  • 3 ст. л. рослинного масла;
  • сіль і цукор за смаком;
  • 150 г шинки;
  • 100 г сиру;
  • перець і зелень за бажанням.

Яйця збий з цукром і сіллю до легкої піни віночком або міксером. Додай 1 стакан молока кімнатної температури. Потім потроху насип просіяне борошно і одночасно продовжуй помішувати вінчиком, щоб не було грудочок. Потім додай ще молока і все ретельно перемішати. Після цього даси решту молока, масло і окріп, постійно помішуючи. Випікати млинці з двох сторін на розігрітій сковороді, змащеній маслом.

Після цього переходь до начинки. Шинку наріж соломкою, сир натри на крупній тертці або наріж кубиками (як зручно). На край млинця виклади трохи начинки і загорни тісто в рулет. Те ж саме виконай з іншими. Їх можна їсти як в холодному, так і в теплому вигляді, додатково обсмажити на сковороді або прогрій в мікрохвильовці.

4 корисних поради


Як приготувати м'ясну начинку для млинців, щоб страва вийшла дійсно смачною? Користуйся простими порадами - вони поліпшать будь-який рецепт.

  1. Щоб додати соковитості м'яса, не бери занадто суху речовину. Наприклад, у випадку з куркою, старайся замінити грудку на стегна або гомілку.
  2. Готувати м'ясну начинку краще на суміші рослинного і вершкового масла - так вона вийде ніжніше і соковитіше.
  3. Обов'язково смаж м'ясо під кришкою. При бажанні можна додати до нього трохи бульйону, вершків або шматочок сала.
  4. Подавати готову страву можна з різними соусами та доповненнями, але найбільш класичним варіантом вважається сметана і дрібно нарізана свіжа зелень.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Рецепт від шефа: безглютенові мигдальні млинці
Тим, хто приберіг домашні млинцеві посиденьки на прийдешні вихідні, стане в нагоді чарівний рецепт мигдальних безглютенових млинчиків від бренд-шефа ресторану.
Рецепт млинців «Болоньєзе»
Смачний рецепт можна взяти на замітку - здивуй гостей незвичайною подачею.
Млинці з сиром: 7 рецептів крутих начинок
ViWa.com.ua приготувала безліч покрокових рецептів солодких і нейтральних сирних начинок з фото.
Рецепт: млинцеві мішечки
Закуска на всі випадки життя: фарш можна замінити на гриби, перець або солодку начинку, щоб перетворити страву в десерт.
Легка вечеря: рецепт рулету з морепродуктами
Не їж на ніч важку їжу, а краще побалуй себе смачною закускою. Але не вари кальмари довше 4 хвилин, інакше вони стануть жорсткими.
Як замаринувати імбир? Корисні поради та рецепти
Ми знаємо імбир як добавку до роллів і суші - його традиційно подають до сирої риби в стравах азіатської кухні. Чим ще корисна пряність? Розбираємося разом з ViWa.com.ua!