Доведено, що червоне м’ясо вбиває

Доведено, що червоне м’ясо вбиває

Здорове харчування
17.02.2020
Дослідження, проведені вченими Гарвардського університету, говорять про те, що червоне м’ясо у великій кількості може нас вбити. Нові дослідження пов’язали надмірне споживання яловичини та іншого червоного м’яса з підвищеним ризиком смертності від серцевих захворювань і раку.

Вчені не говорять про те, що не треба їсти червоне м’ясо взагалі, вони пропонують людям обмежити його вживання, стверджуючи, що надмірне вживання червоного м’яса і продуктів з нього смертельно небезпечні.


У 22-річному дослідженні «Health Professionals Follow-up Study» взяли участь 37 698 чоловіків, а в 28-річному дослідженні «Nurses ‘Health Study» брали участь 83 644 жінки. Вчені використовували анкети для оцінки раціону харчування учасників кожні чотири роки, виявивши, що ймовірність смерті серед тих, хто регулярно їв червоне м’ясо, особливо, в переробленому вигляді, була на 13% більше.
Один хот-дог в день збільшує ризик смерті на 20%

«Наше дослідження додає нові докази до існування ризиків для здоров’я серед споживачів червоного м’яса у великих обсягах. Особливо, вони пов’язані з цукровим діабетом 2-го типу, ішемічною хворобою серця, інсультом і, звичайно, раком, про що говорилося в інших дослідженнях », – заявив провідний автор дослідження Ан Пан.

Рак, зокрема товстого кишечника, від вживання в їжу переробленого м’яса, пов’язаний з такими інгредієнтами, як нітрити, натрій і насичені жири разом із залізом, які додають до червоного м’яса та інших продуктів для збереження.

У дослідженні вчені враховували вік, індекс маси тіла, фізичну активність, історію хвороб серця і раку в родині, виявивши, що відповідне збільшення ризику смерті, пов’язаного з вживанням червоного і переробленого м’яса, склало 18% і 21% для серцево-судинних захворювань і 10 % і 16% для раку.

Люди з дослідження, які їли менше червоного м’яса і білка з інших джерел, включаючи бобові, рибу, птицю і горіхи, мали набагато менше шансів померти.Найкращим показником стало зниження ризику смерті на 19% у тих, хто додавав в раціон білок з горіхів і лише одну порцію червоного м’яса на день.

Заміна червоного м’яса птахом або рибою знижувала ризик смерті на 14% і 7% відповідно. Молочні продукти з низьким вмістом жиру або бобові в раціоні знижували ризик смерті на 10%.

Автори дійшли висновку, що якщо чоловіки і жінки з дослідження з’їдали б менш ½ порції червоного м’яса на день або ще менше, то можна було б запобігти 9,3% смертей серед чоловіків і 7,5% серед жінок. Шанс смерті піднімався до 20% серед тих, хто споживати один хот-дог або дві скибочки бекону в день.

5910 чоловік з дослідження померло від серцево-судинних захворювань і 9464 від раку. У всіх учасників не було ознак захворювань на початку дослідження
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Що потрібно знати про вітамін C
Що потрібно знати про вітамін C
Що потрібно знати про вітамін C
17.02.20 Здорове харчування
Всім відомо, що головне призначення вітаміну С - допомагати організму боротися із застудою, але у нього є й інші корисні властивості.
Пальмова олія: застосування, склад, користь і шкода масла
Для виробництва пальмової олії використовують масленічную пальму, яка виростає в тропічних країнах.
5 продуктів, від яких потрібно відмовитися, щоб не постаріти завчасно
У нас для тебе дві новини. Погана - швидше за все, тобі доведеться відмовитися від усього, що ти любиш. Хороша - це продовжить тобі молодість і красу!
Чудо-боби: що тобі потрібно знати про сою
Приблизно 2/3 з усіх промислово перероблених продуктів виготовлені з сої. Що таїть у собі цей суперечливий продукт?
Як вибрати м'ясо? 5 правил від експерта
Як вибрати м'ясо? 5 правил від експерта
Як вибрати м'ясо? 5 правил від експерта
15.02.19 Здорове харчування
Смачний обід або вечерю складно уявити без м'ясних страв. Вчимося правильно вибирати м'ясо на стейк, шашлик, бульйон, котлети!
Біла смерть: правила споживання солі і 14 продуктів з катастрофічним її вмістом
До цих пір існує думка, що сіль шкідлива - білі кристали підвищують тиск і навіть збільшують ризик серцевих катастроф. Чи так це?