Корисні якості кави

Корисні якості кави

Здорове харчування
17.02.2020
Вже давно йдуть суперечки про те, чи є корисним напоєм кава. Онегатівних моментах всі вже чули, а ось про позитивні якось забувають. Тим не менш, дослідження довели, що кава може протистояти деяким захворюваням.

Експерти в галузі охорони здоров’я відзначають, що 2-4 чашки кави в день, як правило, не матимуть жодних негативних наслідків, в той час як зловживання напоєм (більше 4 чашок на день) може викликати безсоння, розлади шлунку і занепокоєння.


Отже, в чому ж полягають корисні якості кави?


1. Захист від раку молочної залози

Жінки, що випивають 5 і більше чашок кави на день, на 57% знижують вірогідність розвитку одного з різновидів раку молочної залози, ніж жінки, що п’ють менше чашки в день. У ході дослідження було виявлено, що кава захищає лише від такого виду раку і не впливає на розвиток інших варіантів цієї хвороби.

2. «Профілактика» інсульту

Як виявилося, споживання, принаймні, однієї чашки кави в день може запобігти інсульту. Не так давно шведські вчені проаналізували залежність між пристрастю до кави і здоров’ям. Висновки були зроблені на основі спостережень за здоров’ям 34670 жінок протягом 10 років. Виявилося, що у жінок, які пили одну або більше чашок кави на день, ймовірність інсульту на 25% менше ніж у жінок, що п’ють менше, ніж чашка на день. Дослідники відзначають, що кава, швидше за все, так само впливає і на чоловіків.

3. Зниження ризику розвитку діабету

Випиваючи 4 чашки кави на день, жінки можуть скоротити ризик розвитку діабету типу 2 на 56%.

По всій імовірності, ефект має відношення до здатності кави підвищувати рівень статевих гормонів, що пов’язують глобулін (SHBG) в крові. А його високий рівень в крові і сприяє зниженню ризику розвитку діабету 2 типу, пояснюють фахівці.

4. Поліпшення функції мозку

Завдяки експериментам з мишами, вчені прийшли до висновку, що кава може застосовуватися для лікування людей з хворобою Альцгеймера … Особинам, схильним до розвитку хвороби Альцгеймера щодня давали каву з кофеїном. Внаслідок цього хвороба або повільно прогресувала, або не розвивалася зовсім.

5. Зниження ризику розвитку раку простати

Регулярне вживання кави (з кофеїном або без) зменшує ризик розвитку раку простати з летальним результатом. Такий висновок був зроблений вченими при спостереженні за 47911 чоловіками. 5035 з них були хворі на рак простати, у 642 зафіксований летальний результат або запущений випадок. Дослідники виявили, що у чоловіків, які пили шість або більше чашок кави на день, майже на 20% знижувався ризик розвитку хвороби. Подібна залежність виявлено і при дослідженні смертельних випадків. Навіть 2-3 чашки в день, за словами дослідників, знижують ризик летального результату на 30%.

Одним словом, кава – напій має цілющу силу, якщо їм, як усім іншим, не зловживати.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Доведено, що червоне м’ясо вбиває
Доведено, що червоне м’ясо вбиває
Доведено, що червоне м’ясо вбиває
17.02.20 Здорове харчування
Дослідження, проведені вченими Гарвардського університету, говорять про те, що червоне м’ясо у великій кількості може нас вбити. Нові дослідження пов’язали надмірне
Що потрібно знати про вітамін C
Що потрібно знати про вітамін C
Що потрібно знати про вітамін C
17.02.20 Здорове харчування
Всім відомо, що головне призначення вітаміну С - допомагати організму боротися із застудою, але у нього є й інші корисні властивості.
Замість енергетика: 7 продуктів проти апатії
Відчуваєш себе млявою, немає сил прокинутися і встати? Проблему вирішити простіше, ніж ти думаєш - додай в раціон ці продукти.
Як вибрати самі соковиті і корисні мандарини
Зима асоціюється у всіх з ароматним запахом цитрусових. Але як зрозуміти, які фрукти на прилавку будуть і нешкідливими, і смачними?
Яку зернову каву для кавомашини вибрати
Портал ViWa.com.ua дізнався, на що звернути увагу при покупці кавових зерен, а також склав список найпопулярніших товарів цієї категорії.
Біла смерть: правила споживання солі і 14 продуктів з катастрофічним її вмістом
До цих пір існує думка, що сіль шкідлива - білі кристали підвищують тиск і навіть збільшують ризик серцевих катастроф. Чи так це?