Рецепт з дитинства: кекси з глазур'ю
Рецепти
Випічка огорне тебе приємними спогадами: загорніться в плед, налий чашку чаю і побалуй себе солодким.
Інгредієнти на 6 порцій:
Приготування:
Духовку нагріти до 170° C. Для тіста яйце збити з цукром міксером до отримання пишної маси однорідної консистенції. Додати сметану, згущене молоко і перемішати.
- 1 яйце
- 170 г цукру
- 150 г сметани
- 2 ст. л. згущеного молока
- 180 г борошна
- 1 ч. л. розпушувача
- дрібка солі
- 3 ст. л. порошку какао
- 1 яєчний білок
- 130 г цукрової пудри
- 1 ст. л. лимонного соку
Приготування:
Духовку нагріти до 170° C. Для тіста яйце збити з цукром міксером до отримання пишної маси однорідної консистенції. Додати сметану, згущене молоко і перемішати.
На масу просіяти борошно з розпушувачем, сіллю і порошком какао. Перемішати і розкласти по формах, змазаним будь-яким жиром. Випікати 30-40 хв. Дати кексу охолонути і обережно викласти їх з формочок.
Для глазурі яєчний білок добре охолодити, потім збити міксером в міцну піну. Поступово, не припиняючи збивання, всипати цукрову пудру. Влити лимонний сік і ще раз збити до отримання густої маси блискучою.
Кексики розкласти на аркуші фольги або пергаменту. Покрити товстим шаром отриманою глазур’ю і дати їй застигнути. Прикрасити за бажанням.
Для глазурі яєчний білок добре охолодити, потім збити міксером в міцну піну. Поступово, не припиняючи збивання, всипати цукрову пудру. Влити лимонний сік і ще раз збити до отримання густої маси блискучою.
Кексики розкласти на аркуші фольги або пергаменту. Покрити товстим шаром отриманою глазур’ю і дати їй застигнути. Прикрасити за бажанням.
Думки наших читачок (0)
Потіш себе та близькою смачною вечерею в вихідний. Час запікання залежить від ступеня підсмажування м'яса: якщо любиш з кров'ю, запікай філе не довше 5 хвилин.
Хочеш побалувати себе солодким, але переживаєш за здоров'я і фігуру? Сумісності приємні з корисним - 30 хвилин, і смачний корисний десерт готовий!
Універсальна страва, яка порадує всіх членів сім'ї. Маленький секрет - зроби їх мініатюрними, «на один укус».
Хочеш перекусити? Не поспішай лізти в холодильник за шкідливими бутербродами. Утамуй голод корисною і красивою закускою - та й близькі точно оцінять!