Солодко, але не нудотно: рецепт відкритого пирога з гарбузом і грушею
Рецепти
Незвичайний смак здивує навіть самих вибагливих гостей. А щоб начинка не завітрилася, не забудь закрити пиріг плівкою або прибрати в холодильник.
Інгредієнти на 6 порцій:
Приготування:
Для тіста борошно просіяти з дрібкою солі і дріжджами. Влити 250 мл теплої води, масло і ретельно вимісити. Сформувати з нього кулю, накрити рушником і залишити в теплому місці на 1,5 г.
- 500 г борошна
- 11 г сухих дріжджів
- 2 ст. л. оливкового масла
- 200 г м'якоті гарбуза
- 2 невеликі червоні цибулини
- 100 г твердого сиру
- 70 г бекону
- 1 груша
- 30 г насіння гарбуза
- сіль
- мелений чорний перець
Приготування:
Для тіста борошно просіяти з дрібкою солі і дріжджами. Влити 250 мл теплої води, масло і ретельно вимісити. Сформувати з нього кулю, накрити рушником і залишити в теплому місці на 1,5 г.
Для начинки м'якоть гарбуза нарізати тонкими скибочками. Цибулю очистити і нарізати півкільцями. Сир натерти на середній тертці. Бекон нарізати тонкими смужками. Грушу розрізати навпіл, видалити насіння, м'якоть нарізати тонкими скибочками. Духовку нагріти до 200° C.
Тісто розкачати в пласт товщиною 5-7 мм і сформувати подовжений корж. Розподілити по ній сир, відступаючи від країв 2 см, потім укласти гарбуз, цибулю, грушу і бекон. Трохи посолити і поперчити. Посипати насінням гарбуза і випікати 25 хв. Готовий пиріг перед подачею можна прикрасити будь-якою зеленню.
Тісто розкачати в пласт товщиною 5-7 мм і сформувати подовжений корж. Розподілити по ній сир, відступаючи від країв 2 см, потім укласти гарбуз, цибулю, грушу і бекон. Трохи посолити і поперчити. Посипати насінням гарбуза і випікати 25 хв. Готовий пиріг перед подачею можна прикрасити будь-якою зеленню.
Думки наших читачок (0)
Ми знаємо імбир як добавку до роллів і суші - його традиційно подають до сирої риби в стравах азіатської кухні. Чим ще корисна пряність? Розбираємося разом з ViWa.com.ua!
Для найромантичнішої події в році не обов'язково готувати щось складне. Подай на стіл безпрограшний варіант (а начинка просто тане в роті).
Хочеш перекусити? Не поспішай лізти в холодильник за шкідливими бутербродами. Утамуй голод корисною і красивою закускою - та й близькі точно оцінять!