Як смачно приготувати заморожені броколі: 7 простих рецептів

Як смачно приготувати заморожені броколі: 7 простих рецептів

Рецепти
31.05.2020
Хочеш дізнатися, як поводитися з цими цінними овочем правильно, але не знаєш, з чого почати? Почни з нашої статті, після якої ти будеш готувати брокколі часто і з задоволенням!

Напевно ти не раз бачила в супермаркетах кочанчики брокколі, що нагадують зелену квітку на товстій ніжці. Однак ще частіше цей вид капусти зустрічається в замороженому вигляді - в пакетах або на вагу. Скажемо чесно: ми самі вважаємо за краще другий варіант, тому що він явно зручніше і дешевше. Але як приготувати заморожені броколі смачно? Легко, якщо підійти до справи з розумом!

5 причин є брокколі


Спочатку нам би хотілося розповісти тобі, чому взагалі варто вживати цей продукт в їжу. На це у нас є як мінімум п'ять причин!

  1. У брокколі присутній вітамін С, причому в кількості, що перевищує вміст цього елементу в деяких цитрусах. З'їла 100 грамів броколі - отримала добову норму!
  2. Брокколі багата на вітамін А і вітаміном К. Перший відповідає за нормальну роботу твого зору і сприяє поліпшенню стану шкіри, другий благотворно діє на систему кровотворення.
  3. Вітаміни групи В, фосфор і калій. Ці речовини також містяться в броколі в значній кількості. Завдяки їм твоя нервова система буде працювати безперебійно, а імунна - надійно захищати тебе від вірусів і бактерій.
  4. Увага, вегетаріанці! Брокколі багаті білком, який практично ні в чому не поступається тварині. Вживання капусти дозволить підтримувати роботу організму навіть без м'яса або риби.
  5. І, нарешті, не можна не відзначити, що в брокколі, як і в будь-якому іншому овочу, міститься багато клітковини, яка виводить з організму все зайве і прискорює обмін речовин. А якщо врахувати низьку калорійність капусти, то дієтичну цінність цього продукту просто важко переоцінити.

Як зробити брокколі смачною


Як обрати


Якщо ти купуєш заморожені броколі на вагу, то, швидше за все, поняття не маєш про дату її виготовлення і термін придатності. Висновок? Віддавай перевагу заморожені брокколі, яка продається розфасованої в пакети.

Візьми пакет в руки. Якщо відчуваєш великі злиплі грудки всередині - відмовся від покупки: швидше за все, продукт розморожували і заморожували як мінімум пару раз, тому ти не отримаєш від нього ні смаку, ні користі.

Якщо в упаковці явно простежуються маленькі акуратні суцвіття, поклажі брокколі в кошик (перевіривши термін придатності, зрозуміло). І постарайся якомога швидше прибрати продукт в домашню морозильну камеру, адже в іншому випадку при розморожуванні капуста втратить значну частину корисних властивостей.

Як розморозити


Як ми і говорили, в брокколі міститься багато вітамінів і мінералів, які, на жаль, легко руйнуються при тривалій термічній обробці. Висновок простий: хочеш приготувати заморожену капусту брокколі не тільки смачно, але і з користю для здоров'я - вари, смаж або тушкуй її недовго.

Чи треба розморожувати заморожений продукт? У 90% випадків ні! Заморожену капусту ти цілком можеш класти відразу в киплячий бульйон для супу або соус: вона відтане в процесі приготування.

Якщо ж тобі необхідно розморозити брокколі, наприклад, для смаження у фритюрі, - роби це повільно, переклавши капусту з морозилки в холодильник. Рідину, що виділилася в процесі відтавання використовувати в їжу не варто.

Як приготувати


Найпоширеніший спосіб приготування броколі - варіння. У підсоленій воді або (що краще і корисніше) на пару. Клади заморожену капусту саме в киплячу воду, швидко доводь до кипіння знову і вари не більше п'яти хвилин. Правильно зварена брокколі повинна трохи хрустіти!

Це ж правило поширюється на приготування капусти в пароварці. Але в цьому випадку потримай брокколі в приладі трохи довше - хвилин 10-12. До речі, лови лайфхак! Щоб позбутися неприємного запаху, який поширюється при варінні броколі по приміщенню, додай у воду (або в пароварку) трохи сушеного часнику.

Ще один легкий спосіб смачного і швидкого приготування замороженої брокколі - варити її в мікрохвильовці. Вибери режим «Картопля в мундирі» або, наприклад, «Омлет». Поклади заморожену броколі в спеціальний посуд і залий водою. Постав в мікрохвильовку і готуй дві хвилини.

А як щодо того, щоб смачно приготувати заморожену на сковороді? Варіанта тут два. Перший: викласти заморожену капусту в сковороду, влити трохи води (висотою один сантиметр) і довести до кипіння. Закрити сковорідку кришкою і тримати на мінімальному вогні п'ять хвилин. Потім відкинути капусту на друшляк, а в тій же сковороді нагріти масло. Викласти в неї брокколі і смажити, помішуючи, до готовності.

Другий варіант: просто покласти заморожену броколі на сковороду з гарячим маслом і, постійно помішуючи, готувати на маленькому вогні хвилин 10. Такий спосіб підходить для дрібних суцвіть брокколі: з великими він не спрацює.

Як смачно приготувати заморожену броколі на гарнір? Немає нічого простіше! Відвари її протягом п'яти хвилин, відкинемо на друшляк і обдавши кілька разів крижаною водою. Так капуста буде приємно хрустіти, а колір її залишиться життєрадісно зеленим!

7 простих рецептів приготування замороженої брокколі


1. Пісний рис з овочами і креветками


Як смачно приготувати заморожені броколі: 7 простих рецептів

Складові
  • 150 г довгого рису
  • 150 г очищених креветок
  • 200 г замороженої брокколі
  • по 100 г замороженого зеленого горошку і кукурудзи
  • 1 морква
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • мелений чорний перець

Приготування
Рис відварити в киплячій підсоленій воді до напівготовності. Креветки вари 5 хвилин і відкинемо на друшляк. Брокколі, зелений горошок і кукурудзу відвари і відкинь на сито. Моркву очисти і наріж тонкою соломкою.
У сковороді розігрій масло і підрум'янити моркву. Додай брокколі, горошок, кукурудзу, смаж все разом 5 хвилин.
Поклади рис, полів соєвим соусом, поперчити, перемішати і смаж, помішуючи, 5 хвилин.
Додай креветки і прогрій все разом, прикривши кришкою сковороду. Перед подачею можна прикрасити гілочками будь зелені.

2. Курячий суп з азіатським акцентом


Як смачно приготувати заморожені броколі: 7 простих рецептів

Складові
  • 1,5 л курячого бульйону
  • 600 г відвареного курячого філе
  • невеликий шматочок кореня імбиру
  • 200 г замороженої брокколі
  • ½ перцю чилі
  • 100 г рисової локшини
  • сіль
  • соєвий соус за смаком

Приготування
Рисову локшину залий гарячою водою, дай трохи постояти. Імбир очисти, натри на тертці. Перець чилі розріж уздовж, видали насіння, дрібно наріж.
У каструлі з товстим дном нагрій рослинне масло, додай імбир і чілі. Обсмаж. Даси бульйон, доведи до кипіння. Додай брокколі і рисову локшину. Вари 3-5 хвилин до готовності брокколі і локшини.
Посоли або даси соєвий соус за смаком. Куряче філе наріж і розклади по тарілках. Розлий по тарілках суп і подай на стіл.

3. Сьомга, запечена з брокколі


Як смачно приготувати заморожені броколі: 7 простих рецептів

Складові
  • 500 г філе сьомги
  • сік 1/2 лимона
  • ½ ч. л. сушеного чебрецю
  • 450 г замороженої брокколі
  • 2 великих бульби картоплі
  • 2 яйця
  • 300 мл вершків 10% жирності
  • 30 г вершкового масла
  • сіль
  • мелений чорний перець

Приготування
Філе сьомги наріж кубиками, скропи лимонним соком і посип чебрецем. Брокколі відварити протягом 3 хвилин в підсоленій воді.
Картоплю очисти, розріж на половинки і відвари протягом 10 хвилин. Потім дай трохи охолонути і крупно наріж.
Духовку розігрій до 200° C. Яйця збий з вершками, посолити і поперчити. У форму, змащену вершковим маслом, виклади рибу, картоплю і брокколі, залий соусом і постав в духовку на 15-20 хвилин.

4. Запіканка з макаронів і овочів


Як смачно приготувати заморожені броколі: 7 простих рецептів

Складові
  • 100 г вершкового масла
  • 300 г твердого сиру
  • 500 г замороженої цвітної капусти
  • 500 г замороженої брокколі
  • 3 ст. л. рослинної олії
  • 250 г макаронів
  • 1 морква
  • сіль
  • чорний мелений перець

Приготування
Цвітну капусту і брокколі відварити в підсоленій воді (5 хвилин).
У сковороді розігрій 2 ст. л. рослинного масла і обсмажити в ньому суцвіття цвітної капусти та брокколі протягом 8 хвилин до напівготовності. Виклади на паперові серветки, щоб вбралося зайве масло.
Моркву очисти, наріж тонкою соломкою і обсмажити на окремій сковороді на рослинному маслі.
Сир натри на тертці, 2 ст. л. відклади. Переклади овочі в миску, додай сир, трохи посолити, поперчити і акуратно, щоб овочі не розкришилися, перемішати.
Макарони відварити до напівготовності. Форму для випікання змасти вершковим маслом. Уклади макарони по колу, щільно притискаючи ряд до ряду. Уклавши один шар, присипаючи макарони тертим сиром, після чого виклади другий шар. Виклади на макарони суміш овочів і сиру. Закрий фольгою і запікати в духовці 25 хвилин при 180°.

5. Салат з овочів на пару


Як смачно приготувати заморожені броколі: 7 простих рецептів

Складові
  • 2 моркви
  • 1/2 цукіні
  • по 100 г замороженої брокколі і зеленого горошку
  • 100 г сиру з блакитною пліснявою
  • 2 гілочки базиліка
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 40 г очищених кедрових горішків
  • Сіль

Приготування
Моркву вимий, очисти і наріж кружечками. Цукіні наріж скибочками. Морква помісти в пароварку і готуй 5 хвилин. Потім додай цукіні, брокколі і зелений горошок, готуй ще 10 хвилин.
Сир наріж кубиками. Овочам дай охолонути і обережно перемішати з сиром. З гілочок базиліка обірви листочки. Оливкову олія збий з лимонним соком і сіллю. Полий інгредієнти салату, посип кедровими горішками, прикрась базиліком і подай на стіл.

6. Овочі в клярі


Як смачно приготувати заморожені броколі: 7 простих рецептів

Складові
  • 150 г горохової муки
  • щіпка меленого червоного перцю
  • 2 ч. л. коріандру
  • 2 ч. л. меленого кмину
  • ½ ч. л. куркуми
  • 2 ч. л. солі
  • ½ ч. л. розпушувача
  • 250 мл холодної води
  • рослинне масло для фритюру
  • 1 кабачок
  • 1 морква
    м200 г замороженої брокколі
  • 200 г брюссельської капусти

Приготування
Борошно просій, додай приправи, сіль, розпушувач. Повільно, помішуючи, додай воду, щоб вийшло густе, однорідне тісто (тісто має огортати овочі). Кабачок наріж кружечками. Моркву наріж пластинами. Брокколі і брюссельську капусту відварити протягом 3 хвилин і відкинемо на друшляк.
Овочі вмочати в тісто і смаж в розпеченому маслі. Викладай на паперові рушники, щоб вбирався зайвий жир.

7. Запіканка з м'ясом і брокколі


Як смачно приготувати заморожені броколі: 7 простих рецептів

Складові
  • 300 г замороженої брокколі
  • 700 г м'ясного фаршу
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 різнокольорових солодких перцю
  • зелень петрушки
  • 250 г білого хліба
  • 1 стакан молока
  • сіль
  • перець
  • рослинне масло для смаження

Приготування
Хліб без кірки замочи в молоці, потім відіжміть. З'єднай з фаршем і перемішати.
Брокколі відварити протягом 3 хвилин і відкинемо на друшляк. Решта овочів наріж кубиками. Петрушку порубати.
Овочі та зелень з'єднай з фаршем. Посолити, поперчити і перемішати.
Форму для запікання змасти маслом. Виклади половину фаршу, на нього уклади суцвіття брокколі (трохи вдавивши). Накрий рештою фаршем, розрівняти. Запікати в духовці 45 хвилин при 180°.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Як приготувати свіжі білі гриби правильно і смачно (сподобається навіть тим, хто їх не їсть)
Набрала кошик білих грибів (ось це удача!) І не знаєш, що з ними робити? Ми навчимо тебе їх готувати так, що просто пальчики оближеш.
Замість бульйону: рецепт супу з кнедлі
Сподобається навіть примхливим діткам!
Корисний фастфуд: рецепт бургерів з нуту з цибулею
Любиш перекусити бургером? Не відмовляй собі в задоволенні - здорову альтернативу можна приготувати з булгура і буряка.
Як приготувати дайкон смачно і просто: 6 кращих рецептів
Ділимося самими цікавими та оригінальними рецептами приготування цього овоча, а також фото готових страв.
Філе індички в мультиварці: рецепти простих апетитних страв для твого столу
ViWa.com.ua розповідає, з чим поєднувати і як готувати цей чудовий продукт смачно і з користю для здоров'я (ти точно захочеш поділитися цим з подругами!).
За 5 днів 3 кілограми: все про горіхову дієту
Корисна дієта, при якій ти не будеш голодувати, але активно почнеш худнути. ViWa.com.ua розповідає, що можна їсти (а ще вибрала для тебе легкі і корисні рецепти)!