7 звичок здорового харчування, які насправді шкодять

7 звичок здорового харчування, які насправді шкодять

Здорове харчування
10.06.2020
У століття фастфуду проблема зайвої ваги стоїть особливо гостро. Бажаючі схуднути починають вивчати основи «здорового харчування», але не завжди роблять це обдумано. Серед харчових звичок є як корисні, так і шкідливі. Останні можуть завдати організму серйозної шкоди.


Наприклад, прийом полівітамінів у великих дозах призводить до хронічних захворювань. На думку дієтологів, краще приймати не добавки, а дотримуватися балансу білків, жирів і вуглеводів. Всі поживні речовини, необхідні організму, можна знайти в молочних продуктах, фруктах, овочах та іншої їжі.


Фахівці зі здорового способу життя назвали 7 інших звичок, які можуть нашкодити:


Не їсти на ніч. Всупереч поширеній думці, їжа, з'їдена перед сном, не тягне за собою збільшення ваги. Якщо лягти в ліжко з порожнім шлунком, що не буде хорошого сну. Їсти на ніч можна, якщо хочеться, але потрібно правильно вибирати продукти. Набагато корисніше порції морозива буде яблуко або стакан кефіру.
Фрукти на сніданок. Багато хто вважає, що на сніданок корисно з'їсти банан або випити молочний смузі, але це не так. У фруктах не вистачає жирів і білків, а організму на початку дня необхідна енергія. Краще вибрати повноцінний сніданок - кашу або яєчню.
Підрахунок калорій. Не існує єдиного стандарту кількості енергії для кожної людини, все індивідуально. Щоб тримати вагу в нормі, досить добре харчуватися до 4 разів на день, але малими порціями. Потрібно реагувати на почуття голоду і не приймати їжу, якщо не хочеться.
Пропуск вечері. Ті, що худнуть нерідко відмовляються від обіду або вечері, але в підсумку замінюють прийоми їжі нескінченними перекушуваннями. Такий підхід веде до набору ваги.

Суворі правила. Спроба прищепити собі обмеження щодо того чи іншого продукту призводить до депресії. Доведено, що повна відмова від солодкого підвищує ризик тромбозів і артритів, призводить до захворювань селезінки і печінки, погіршує роботу головного мозку.
Дієтична продукція. Низькокалорійний йогурт, хліб або сир може містити добавки, хімікати і консерванти, що компенсують відсутні речовини. Така їжа точно не потрапляє під поняття «здорової».
Продукція без жирів. Знежирені продукти часто містять штучні інгредієнти, що шкідливо для організму. Жири необхідні людині, тому не можна від них відмовлятися зовсім.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
7 правил веганської дієти, які будуть корисні всім
Не обов'язково відмовлятися від м'яса, але деякі звички веганів можна перейняти.
5 продуктів, в яких міститься багато вітаміну D
Чому взимку люди частіше хворіють на ГРВІ, страждають від занепаду сил і нудьгують?
Харчування спортсмена 5 разів на день, як мінімум!
Рельєф або маса? Білки. Вуглеводи, Жири.
7 способів уникнути переїдання під час свят
Сон до обіду і поїдання решти закусок - приблизно так проводять час більшість людей на свята. І, як результат, набирають вагу. Як же приборкати свій апетит при вигляді
5 несподіваних властивостей баклажана
5 несподіваних властивостей баклажана
5 несподіваних властивостей баклажана
18.02.19 Здорове харчування
Баклажан родом з індійських тропіків. До України він потрапив в середині XVI століття і на подив легко прижився в нашому досить суворому кліматі. Між іншим, з точки зору
6 найкорисніших олій і способи вживання їх в їжу
Дізнайся, як використовувати один з найпопулярніших і корисних продуктів - рослинну олію!