9 продуктів, які стають небезпечними після підігріву в мікрохвильовій печі

9 продуктів, які стають небезпечними після підігріву в мікрохвильовій печі

Здорове харчування
21.09.2020
Всі знають, що в мікрохвильовку можна ставити пластик або класти фольгу - це дуже небезпечно. Але і деякі продукти в ній краще навіть не намагатися розігрівати, інакше вони стають в кілька разів шкідливіший.

Здавалося б, мікрохвильова піч прийшла в наше життя не так давно, але ми вже практично від неї залежні, адже це так зручно. І все ж це - не універсальний прилад, і деяку їжу вона може зіпсувати, зробивши токсичною, що дуже небезпечно для нашого здоров'я. А деякі продукти можуть прямо в ній вибухнути - погодься, теж мало приємного. Щоб звести до мінімуму ризик шкоди, не використовуй мікрохвильовку для приготування або розігрівання цих 9 продуктів.


Варені яйця


Коли яйце нагрівається в мікрохвильовці, волога всередині створює екстремальне накопичення пара, і воно легко може вибухнути. Ще страшніше - яйце може лопнути не в мікрохвильовці, а вже після, в твоїй руці або в тарілці. Краще не класти яйце в мікрохвильовку, в крайньому випадку його потрібно розрізати на шматочки.


Грудне молоко


Багато молодих матерів заморожують і зберігають своє молоко. В цьому немає нічого поганого. Але мікрохвильовка може не прогріти його рівномірно, створивши «гарячі точки», які можуть сильно обпекти горло дитини. Також при нагріванні пластикових пляшечок можуть з'явитися канцерогени.

Перероблене м'ясо


Ці продукти часто містять хімічні речовини і консерванти, які подовжують термін їх зберігання. Мікрохвильовка може зробити їх ще шкідливіші для здоров'я. При нагріванні можуть відбуватися хімічні зміни, наприклад, процес окислення холестерину, що здатне привести до ішемічної хвороби серця.

Рис


Підігрів рису може привести до харчового отруєння. Проблема пов'язана з присутністю в ньому бактерій Bacillus cereus. Тепло вбиває цю бактерію, але вона може виробляти термостійкі спори. При кімнатній температурі спори можуть почати розмножуватися і в підсумку викличуть отруєння.

Курка


Тепло мікрохвильовок не завжди здатне вбити бактерії в продуктах, так як хвилі нагрівають зовні, а не зсередини. Так, наприклад, курку, в якій може міститися сальмонела, не можна в ній готувати. Вона просто не вб'є частину небезпечних бактерій. Її обов'язково потрібно піддавати ретельній термічній обробці.

Зелень, буряк


Буряк, селера, капусту або шпинат теж не можна класти в мікрохвильовку. При підігріві природні нітрати (які спочатку корисні) можуть перетворюватися в нітрозаміни, що є канцерогенними речовинами.

Перець чилі


Коли гострий перець нагрівають в мікрохвильовій печі, капсаїцин - речовина, яка надає йому пряний смак (і несе багато користі) - виділяється в повітря, а це може обпалити твої очі і горло, викликати кашель, проблеми з диханням.

Фрукти, ягоди


Цілі фрукти утримують пар і можуть лопнути під час нагрівання. Окрема історія з виноградом. Ізюм в грубці з нього не вийде, а ось полум'я - може. В процесі підігріву в ньому утворюється плазма, що пропускає електрику. Дві виноградинки можуть створити досить плазми, щоб розплавити отвір в пластиковому контейнері.

Картопля


Приготування картоплі в фользі захищає від жару бактерії, які здатні викликати ботулізм. Якщо потім продукт довго залишався при кімнатній температурі, вони можуть розмножитися, а мікрохвильовка не вб'є їх. Краще спочатку готувати без фольги.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
5 міфів про канцерогени, що провокують небезпечні хвороби
Список канцерогенів, який склала ВООЗ, регулярно поповнюється. Однак слід знати, що шкідливі речовини не обов'язково зустрічаються в їжі і провокує онкологію.
7 правил веганської дієти, які будуть корисні всім
Не обов'язково відмовлятися від м'яса, але деякі звички веганів можна перейняти.
Риба і рибні продукти
Риба і рибні продукти
Риба і рибні продукти
17.02.20 Здорове харчування
У порівнянні з м’ясом тварин їстівні частини риб за своїм хімічним складом значно багатший.
Замість енергетика: 7 продуктів проти апатії
Відчуваєш себе млявою, немає сил прокинутися і встати? Проблему вирішити простіше, ніж ти думаєш - додай в раціон ці продукти.
В якій упаковці найкорисніший сік
В якій упаковці найкорисніший сік
В якій упаковці найкорисніший сік
28.03.19 Здорове харчування
Чим відрізняється сік прямого віджиму і відновлений? Що вибрати - сік в картоні, склі або пластиковій упаковці? Чи може упаковка бути небезпечною? Розбираємося разом з
5 продуктів, від яких потрібно відмовитися, щоб не постаріти завчасно
У нас для тебе дві новини. Погана - швидше за все, тобі доведеться відмовитися від усього, що ти любиш. Хороша - це продовжить тобі молодість і красу!