
Мочені яблука
Рецепти
- Яблуко 2 кг
- Смородина 30 л
- Вишня 30 л
- Вода 2 л
- Цукор 100 г
- Сіль 20 г
Приготування
Яблука з плодоніжками ретельно вимити під проточною холодною водою. Листя смородини і вишні також добре вимити.
Нагріти воду для розсолу, додати цукор, сіль, перемішати, довести до кипіння, зняти піну. Дати охолонути.
На дно великої емальованої каструлі або невеликого барила викласти шар листя чорної смородини, потім 2 шари яблук плодоніжками вгору, накрити листям вишні. Викладати до тих пір, поки не закінчаться яблука, перекладаючи листям кожні 2-3 шари.
Залити все розсолом, накрити кришкою або дерев'яним кружком, покласти гніт, щоб яблука були повністю залиті рідиною.
Залишити в теплі для бродіння на 3 дні. Потім помістити в льох або холодильник. Подавати як холодну закуску.
Залити все розсолом, накрити кришкою або дерев'яним кружком, покласти гніт, щоб яблука були повністю залиті рідиною.
Залишити в теплі для бродіння на 3 дні. Потім помістити в льох або холодильник. Подавати як холодну закуску.
Думки наших читачок (0)

Думаєш, тобі не під силу приготувати улюблений десерт австрійців? Помиляєшся, все реально разом з ViWa.com.ua!

Всі жінки люблять квіти. Але троянди з печених яблук здивують і зворушать більше - інструкцію шукай на ViWa.com.ua.