13 продуктів, які вбивають ракові клітини в організмі
Здорове харчування
Наш огляд про те, які продукти вбивають ракові клітини, як їх правильно їсти і на яку дієту краще сісти для профілактики розвитку онкології.
Рак - одна з найнебезпечніших в світі хвороб (за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я їй захворює приблизно кожен 5-ий житель планети). При цьому неприємна вона і тим, що з'являється абсолютно несподівано, до того ж, у тих, хто її переміг, є ризик виникнення рецидиву.
Це не означає, що про її профілактику не варто думати. Важливо відмовитися від шкідливих звичок, стежити за вагою, займатися фізичною активністю, регулярно обстежуватися у лікаря (особливо, якщо в сім'ї у когось вже була онкологія). Раціон харчування також грає важливу роль. Важливо, щоб він був не просто збалансований. Існують продукти, які вбивають ракові клітини, а значить, знижують ризик розвитку (або ж повторної появи) онкологічних захворювань.
Які продукти вбивають ракові клітини в організмі
Рак - одна з найнебезпечніших в світі хвороб (за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я їй захворює приблизно кожен 5-ий житель планети). При цьому неприємна вона і тим, що з'являється абсолютно несподівано, до того ж, у тих, хто її переміг, є ризик виникнення рецидиву.
Це не означає, що про її профілактику не варто думати. Важливо відмовитися від шкідливих звичок, стежити за вагою, займатися фізичною активністю, регулярно обстежуватися у лікаря (особливо, якщо в сім'ї у когось вже була онкологія). Раціон харчування також грає важливу роль. Важливо, щоб він був не просто збалансований. Існують продукти, які вбивають ракові клітини, а значить, знижують ризик розвитку (або ж повторної появи) онкологічних захворювань.
Які продукти вбивають ракові клітини в організмі
1. Авокадо
Цей фрукт взагалі вважається одним з найбільш корисних і відноситься до Суперфудів. Один авокадо в день дасть тобі безліч вітамінів і елементів, допоможе підтримати фігуру, а головне - це профілактика виникнення раку, адже в ньому містяться антиоксиданти (речовини, які борються з вільними радикалами - клітинами, що викликають онкологію).
2. Броколі
Ще один антиоксидант. Також він містить речовину сульфорофан, яке підтримує імунітет і допомагає боротися з появою пухлин.
3. Цибуля
Перед побаченням його, звичайно, краще не їсти, але включити в раціон варто. Він містить антиоксиданти (один з них - вітамін С), а також мінерали, які сприяють боротьбі з вільними радикалами. Ще він допомагає виведенню токсинів. Речовини флавоноїди знижують ризик виникнення раку мозку, товстої кишки, шлунка, простати, крові, шийки матки, грудей. Також цибулю перешкоджає появі метастазів.
Найкорисніший - червоний сорт. Рекомендується з'їдати по цибулині в день - в сирому вигляді цього робити не варто (може виникнути печія), краще - у вареному. Вміст необхідних речовин після обробки зменшується, але не сильно.
4. Часник
У ньому міститься ефірне масло алліїн. Це воно дає часнику специфічний запах, але воно ж має протираковим ефектом. Тим більше, що в складі часнику близько 20 похідних алліїна, а значить, це справжній щит від онкології (він знижує ризик виникнення раку шкіри, легенів, підшлункової залози, молочної залози, стравоходу). Він не тільки бореться з виникненням захворювання, але також сприяє відновленню організму і компенсує шкоду, завдану ДНК.
Для профілактики достатньо вживати 10 г в день.
5. Помідори
Їх головна речовина - лікопін. Вона дає томатам колір (а заодно покращує твій колір обличчя), а також бореться з вільними радикалами і сприяє захисту від раку грудей, легенів, статевих органів. Найбільше лікопіну в помідорах черрі, а найкраще він засвоюється разом з жирами, так що скропи овочі оливковою олією.
Ще позитивний момент - лікопін не страшна для термічної обробки, його стає навіть більше.
6. Морква
Бета-каротин, який корисний для зору, є антиоксидантом, що захищає тканини від токсинів і знижує швидкість росту можливих збудників раку.
7. Оливкова олія
По-перше, корисні жири допомагають антиоксидантам (наприклад, лікопін) краще засвоюватися і ефективніше діяти. По-друге, масло містить олеокантал, що викликає всередині ракових клітин процес самознищення.
Однак це відноситься до маслу extra virgin, а найсприятливіший період його вживання, як показали медичні експерименти, з 16 до 24 годин.
Цей фрукт взагалі вважається одним з найбільш корисних і відноситься до Суперфудів. Один авокадо в день дасть тобі безліч вітамінів і елементів, допоможе підтримати фігуру, а головне - це профілактика виникнення раку, адже в ньому містяться антиоксиданти (речовини, які борються з вільними радикалами - клітинами, що викликають онкологію).
2. Броколі
Ще один антиоксидант. Також він містить речовину сульфорофан, яке підтримує імунітет і допомагає боротися з появою пухлин.
3. Цибуля
Перед побаченням його, звичайно, краще не їсти, але включити в раціон варто. Він містить антиоксиданти (один з них - вітамін С), а також мінерали, які сприяють боротьбі з вільними радикалами. Ще він допомагає виведенню токсинів. Речовини флавоноїди знижують ризик виникнення раку мозку, товстої кишки, шлунка, простати, крові, шийки матки, грудей. Також цибулю перешкоджає появі метастазів.
Найкорисніший - червоний сорт. Рекомендується з'їдати по цибулині в день - в сирому вигляді цього робити не варто (може виникнути печія), краще - у вареному. Вміст необхідних речовин після обробки зменшується, але не сильно.
4. Часник
У ньому міститься ефірне масло алліїн. Це воно дає часнику специфічний запах, але воно ж має протираковим ефектом. Тим більше, що в складі часнику близько 20 похідних алліїна, а значить, це справжній щит від онкології (він знижує ризик виникнення раку шкіри, легенів, підшлункової залози, молочної залози, стравоходу). Він не тільки бореться з виникненням захворювання, але також сприяє відновленню організму і компенсує шкоду, завдану ДНК.
Для профілактики достатньо вживати 10 г в день.
5. Помідори
Їх головна речовина - лікопін. Вона дає томатам колір (а заодно покращує твій колір обличчя), а також бореться з вільними радикалами і сприяє захисту від раку грудей, легенів, статевих органів. Найбільше лікопіну в помідорах черрі, а найкраще він засвоюється разом з жирами, так що скропи овочі оливковою олією.
Ще позитивний момент - лікопін не страшна для термічної обробки, його стає навіть більше.
6. Морква
Бета-каротин, який корисний для зору, є антиоксидантом, що захищає тканини від токсинів і знижує швидкість росту можливих збудників раку.
7. Оливкова олія
По-перше, корисні жири допомагають антиоксидантам (наприклад, лікопін) краще засвоюватися і ефективніше діяти. По-друге, масло містить олеокантал, що викликає всередині ракових клітин процес самознищення.
Однак це відноситься до маслу extra virgin, а найсприятливіший період його вживання, як показали медичні експерименти, з 16 до 24 годин.
8. Волоські горіхи
Відомо, що вони дуже корисні для мозку. Але, згідно з дослідженнями, вони також бережуть організм від раку, не даючи небезпечним клітинам розмножуватися і стимулюючи зростання імунітету. Є думка, що горіхи навіть допомагають боротися з раком на ранніх стадіях.
Правда, їх велику калорійність ніхто не відміняв - їмо по трохи.
9. Імбир
Корінь імбиру дуже корисний, в тому числі володіє протираковими властивостями. Він блокує зростання небезпечних клітин і підвищує імунітет для боротьби з ними.
10. Цитрусові
Це головні фрукти, які вбивають ракові клітини. У них велика кількість антиоксиданту вітаміну С, вони покращують роботу імунної системи, а також виводять канцерогени.
11. Чорниця
А ще малина, ожина, полуниця, журавлина. Все це - антиоксиданти. Але чорниця все ж найкорисніша. До її складу входить еллагова кислота, що блокує зростання раку і омолоджує організм.
12. Виноград
Він допоможе не тільки для профілактики, але і вже для лікування хвороби. Гормон ресвератрол в складі винограду вбиває шкідливі клітини.
13. Зелений чай
У нього дуже багато корисних властивостей, і вони залежать від сорту. Але в складі всіх, наприклад, є бадьорить кофеїн, хоча і не в такій великій кількості, як в кави. А ще зелений чай не дає рости раковим клітинам. Рекомендується випивати по чашці в день.
Відомо, що вони дуже корисні для мозку. Але, згідно з дослідженнями, вони також бережуть організм від раку, не даючи небезпечним клітинам розмножуватися і стимулюючи зростання імунітету. Є думка, що горіхи навіть допомагають боротися з раком на ранніх стадіях.
Правда, їх велику калорійність ніхто не відміняв - їмо по трохи.
9. Імбир
Корінь імбиру дуже корисний, в тому числі володіє протираковими властивостями. Він блокує зростання небезпечних клітин і підвищує імунітет для боротьби з ними.
10. Цитрусові
Це головні фрукти, які вбивають ракові клітини. У них велика кількість антиоксиданту вітаміну С, вони покращують роботу імунної системи, а також виводять канцерогени.
11. Чорниця
А ще малина, ожина, полуниця, журавлина. Все це - антиоксиданти. Але чорниця все ж найкорисніша. До її складу входить еллагова кислота, що блокує зростання раку і омолоджує організм.
12. Виноград
Він допоможе не тільки для профілактики, але і вже для лікування хвороби. Гормон ресвератрол в складі винограду вбиває шкідливі клітини.
13. Зелений чай
У нього дуже багато корисних властивостей, і вони залежать від сорту. Але в складі всіх, наприклад, є бадьорить кофеїн, хоча і не в такій великій кількості, як в кави. А ще зелений чай не дає рости раковим клітинам. Рекомендується випивати по чашці в день.
Думки наших читачок (0)
Раціон людини багато в чому визначає його здоров’я, різні продукти можуть як покращити стан, так і нашкодити.
Дослідження, проведені вченими Гарвардського університету, говорять про те, що червоне м’ясо у великій кількості може нас вбити. Нові дослідження пов’язали надмірне