13 продуктів, які вбивають ракові клітини в організмі

13 продуктів, які вбивають ракові клітини в організмі

Здорове харчування
01.08.2021
Наш огляд про те, які продукти вбивають ракові клітини, як їх правильно їсти і на яку дієту краще сісти для профілактики розвитку онкології.

Рак - одна з найнебезпечніших в світі хвороб (за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я їй захворює приблизно кожен 5-ий житель планети). При цьому неприємна вона і тим, що з'являється абсолютно несподівано, до того ж, у тих, хто її переміг, є ризик виникнення рецидиву.

Це не означає, що про її профілактику не варто думати. Важливо відмовитися від шкідливих звичок, стежити за вагою, займатися фізичною активністю, регулярно обстежуватися у лікаря (особливо, якщо в сім'ї у когось вже була онкологія). Раціон харчування також грає важливу роль. Важливо, щоб він був не просто збалансований. Існують продукти, які вбивають ракові клітини, а значить, знижують ризик розвитку (або ж повторної появи) онкологічних захворювань.

Які продукти вбивають ракові клітини в організмі


1. Авокадо
Цей фрукт взагалі вважається одним з найбільш корисних і відноситься до Суперфудів. Один авокадо в день дасть тобі безліч вітамінів і елементів, допоможе підтримати фігуру, а головне - це профілактика виникнення раку, адже в ньому містяться антиоксиданти (речовини, які борються з вільними радикалами - клітинами, що викликають онкологію).

2. Броколі

Ще один антиоксидант. Також він містить речовину сульфорофан, яке підтримує імунітет і допомагає боротися з появою пухлин.

3. Цибуля
Перед побаченням його, звичайно, краще не їсти, але включити в раціон варто. Він містить антиоксиданти (один з них - вітамін С), а також мінерали, які сприяють боротьбі з вільними радикалами. Ще він допомагає виведенню токсинів. Речовини флавоноїди знижують ризик виникнення раку мозку, товстої кишки, шлунка, простати, крові, шийки матки, грудей. Також цибулю перешкоджає появі метастазів.

Найкорисніший - червоний сорт. Рекомендується з'їдати по цибулині в день - в сирому вигляді цього робити не варто (може виникнути печія), краще - у вареному. Вміст необхідних речовин після обробки зменшується, але не сильно.

4. Часник
У ньому міститься ефірне масло алліїн. Це воно дає часнику специфічний запах, але воно ж має протираковим ефектом. Тим більше, що в складі часнику близько 20 похідних алліїна, а значить, це справжній щит від онкології (він знижує ризик виникнення раку шкіри, легенів, підшлункової залози, молочної залози, стравоходу). Він не тільки бореться з виникненням захворювання, але також сприяє відновленню організму і компенсує шкоду, завдану ДНК.

Для профілактики достатньо вживати 10 г в день.

5. Помідори
Їх головна речовина - лікопін. Вона дає томатам колір (а заодно покращує твій колір обличчя), а також бореться з вільними радикалами і сприяє захисту від раку грудей, легенів, статевих органів. Найбільше лікопіну в помідорах черрі, а найкраще він засвоюється разом з жирами, так що скропи овочі оливковою олією.

Ще позитивний момент - лікопін не страшна для термічної обробки, його стає навіть більше.

6. Морква
Бета-каротин, який корисний для зору, є антиоксидантом, що захищає тканини від токсинів і знижує швидкість росту можливих збудників раку.

7. Оливкова олія
По-перше, корисні жири допомагають антиоксидантам (наприклад, лікопін) краще засвоюватися і ефективніше діяти. По-друге, масло містить олеокантал, що викликає всередині ракових клітин процес самознищення.

Однак це відноситься до маслу extra virgin, а найсприятливіший період його вживання, як показали медичні експерименти, з 16 до 24 годин.
8. Волоські горіхи
Відомо, що вони дуже корисні для мозку. Але, згідно з дослідженнями, вони також бережуть організм від раку, не даючи небезпечним клітинам розмножуватися і стимулюючи зростання імунітету. Є думка, що горіхи навіть допомагають боротися з раком на ранніх стадіях.

Правда, їх велику калорійність ніхто не відміняв - їмо по трохи.

9. Імбир

Корінь імбиру дуже корисний, в тому числі володіє протираковими властивостями. Він блокує зростання небезпечних клітин і підвищує імунітет для боротьби з ними.

10. Цитрусові
Це головні фрукти, які вбивають ракові клітини. У них велика кількість антиоксиданту вітаміну С, вони покращують роботу імунної системи, а також виводять канцерогени.

11. Чорниця
А ще малина, ожина, полуниця, журавлина. Все це - антиоксиданти. Але чорниця все ж найкорисніша. До її складу входить еллагова кислота, що блокує зростання раку і омолоджує організм.

12. Виноград
Він допоможе не тільки для профілактики, але і вже для лікування хвороби. Гормон ресвератрол в складі винограду вбиває шкідливі клітини.

13. Зелений чай
У нього дуже багато корисних властивостей, і вони залежать від сорту. Але в складі всіх, наприклад, є бадьорить кофеїн, хоча і не в такій великій кількості, як в кави. А ще зелений чай не дає рости раковим клітинам. Рекомендується випивати по чашці в день.
Думки наших читачок (0)
Залишити свою думку
Прокоментувати
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
7 звичок здорового харчування, які насправді шкодять
У століття фастфуду проблема зайвої ваги стоїть особливо гостро.
9 продуктів, які найкраще їсти вранці
9 продуктів, які найкраще їсти вранці
9 продуктів, які найкраще їсти вранці
08.06.20 Здорове харчування
Поживний і збалансований сніданок дасть тобі енергію на весь день і запобіжить переїданню.
Продукти для хрящів і суглобів: корисне харчування і вітаміни
Раціон людини багато в чому визначає його здоров’я, різні продукти можуть як покращити стан, так і нашкодити.
Корисні якості кави
Корисні якості кави
Корисні якості кави
17.02.20 Здорове харчування
Вже давно йдуть суперечки про те, чи є корисним напоєм кава.
Доведено, що червоне м’ясо вбиває
Доведено, що червоне м’ясо вбиває
Доведено, що червоне м’ясо вбиває
17.02.20 Здорове харчування
Дослідження, проведені вченими Гарвардського університету, говорять про те, що червоне м’ясо у великій кількості може нас вбити. Нові дослідження пов’язали надмірне
Чудо-боби: що тобі потрібно знати про сою
Приблизно 2/3 з усіх промислово перероблених продуктів виготовлені з сої. Що таїть у собі цей суперечливий продукт?